Mijn Bibliotheek

Laden...
Resultaten 1 - 9 van 9

Gepubliceerd op: dinsdag 05 juni 2018

Tijdens de zomervakantie, van 29 juli tot en met 26 augustus, zijn de bibliotheekvestigingen beperkt open.

Denekamp is elke werkdag geopend van 09.00 - 16.00 uur en elke maandag ook van 16.00 - 20.00 uur. De zaterdagen is de bibliotheek  dus gesloten. Ootmarsum is in deze periode alleen maandags van 13.30 - 20.00 uur geopend.

Gepubliceerd op: woensdag 23 mei 2018

In de bestuursvergadering van de Stichting Bibliotheek Dinkelland van 22 mei 2018 heeft het bestuur een nieuw Privacy Statement voor de Stichting Bibliotheek Dinkelland vastgesteld.
Klik hier voor het Privacy Statement van de Stichting Bibliotheek Dinkelland.

Gepubliceerd op: donderdag 03 mei 2018
De Bibliotheek Dinkelland brengt mensen met elkaar in contact. In de vestiging Denekamp is elke dinsdagochtend een inloopspreekuur voor mensen met computervragen. Het team dat dit begeleidt is op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. De Bibliotheek Dinkelland is op zoek naar versterking!
Bent u enthousiast, vindt u het leuk om voor anderen iets te betekenen en samen te werken? Dan horen we dit graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

De Bibliotheek Dinkelland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen bouwen! Mocht u belangstelling hebben dan horen we het graag! U kunt contact opnemen met Henk Rengerink per mail ( ) of telefonisch (0541-351710 tijdens kantooruren). U kunt natuurlijk ook binnenlopen bij een van de inloopochtenden op een van de dinsdagen van 09.30 – 11.30 uur. U bent van harte welkom!

Gepubliceerd op: maandag 16 april 2018
Uw boeken Dichtbij Huis bezorgd!
Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Dinkelland maakt het u makkelijk: Bibliotheek Dichtbij huis! (breng- en afhaalpunt). Reserveer vanuit huis op elk moment van de dag en de materialen worden zo spoedig mogelijk bezorgd.
Op de volgende locaties zijn boeken en andere materialen zoals DVD’s af te halen:
- Kulturhus de Mare, Nieuwewemestraat 3 Noord-Deurningen.
- Kulturhus Rossum, Thijplein 1 Rossum
- Trefpunt Weerselo, Legtenbergerstraat 6 Weerselo

Hoe werkt het:
• Reserveer elk boek dat u wenst via onze site (www.bibliotheekdinkelland.nl). Een geldig
bibliotheekabonnement is noodzakelijk
• Klik op "Kies een afhaalpunt" en daarna op uw favoriete locatie
• Het boek bezorgen wij bij uw gekozen afhaalpunt
• U haalt het boek uit de Bibliotheekboekenkast
• Het boek is al uitgeleend aan uw bibliotheekpas, dus u kunt het zo meenemen
• In te leveren materialen hoeft u alleen maar op de inleverplank te zetten

Weet u dat:
• U ook snel en makkelijk kunt reserveren via de Bibliotheek Wise app op telefoon of tablet?
• U alle boeken op de afhaalpunten kunt inleveren ook al zijn ze ergens anders geleend?
• U een uitleentermijn van 3 of 4 weken hebt maar er extra transportdagen bij op komen?
• Alle boeken en dus ook de nieuwste te reserveren zijn?

Gepubliceerd op: zondag 10 september 2017
Als lid van de Bibliotheek kun je gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Kies vandaag nog een cursus uit ons aanbod.

Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2017
Leen je regelmatig cd's en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd en muziekdvd-aanvraag:
• € 2 voor cd's en muziekdvd's die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
• € 3 voor cd's en muziekdvd's uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
Ben je in het bezit van een Topabonnement dan betaal je geen leengeld voor het lenen hiervan.
Nadat wij de aangevraagde cd of muziekdvd voor je hebben klaargezet registreren wij dit bedrag. Dit kun je later met pinpas betalen in de Bibliotheek of via iDeal.

Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
Elke dinsdagmorgen van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur in de vestiging Denekamp.
Het computerinloopspreekuur is bedoeld voor iedereen met een computervraag, of het nu gaat om een iPad of ander merk tablet, een pc of laptop. Alle vragen worden zo goed mogelijk beantwoord door deskundige vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden van de Bibliotheek.

Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
Goed nieuws! De LuisterBieb app heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij. Spannende luisterboeken van David Baldacci en Stieg Larsson en interessante hoorcolleges van Govert Schilling en Leo Samama.

Voor ieder wat wils
De LuisterBieb biedt volop luisterplezier voor jong en oud. Met honderden luisterboeken in veel genres is er voor ieder wat wils. Zo zijn er naast luisterboeken van Marion Pauw, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Baantjer ook romans van Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Harry Mulisch.

Jeugdboeken zijn er onder meer van Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Hanna Kraan. En wat denk je van luisterboeken uit populaire series als Broederband de Grijze Jager en Gossip Girl?

Verdiep jij je liever in een college over Geschiedenis, filosofie of over management (psychologie)? Dan zijn onze hoorcolleges van experts als Bas Haring, Maarten van Rossem, Midas Dekkers of Stephen Covey een aanrader.

Voor leden én niet-leden
De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.
Wil je meer weten over de LuisterBieb? Kijk op bibliotheek.nl.