Mijn Bibliotheek

Laden...
Resultaten 1 - 5 van 7

Gepubliceerd op: vrijdag 05 oktober 2018

Basiscursus iPad / iPhone voor beginners (of met heel weinig ervaring) op gebied van internet en e-mail.
Maak stap voor stap kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad / iPhone.
Deze cursus, voor beginners of met deelnemers met weinig ervaring, wordt gegeven op 4 opeenvolgende maandagmiddagen (van elk twee uur) Start vanaf eind oktober. Aan de orde komen o.a. basishandelingen en de belangrijkste onderdelen zoals gebruik van het aanraakscherm en toetsenbord; het gebruik van een aantal apps; verbinding maken met internet via wifi; de basis van e-mailen; surfen op internet.
Ook aan veilig internette/e-mailen en privacy wordt aandacht besteed.
De cursisten moeten zelf een iPad meebrengen.
Om te zorgen voor een optimaal resultaat zal de cursus uit kleine groepen van maximaal 2-3 cursisten bestaan.
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website (www.bibliotheekdinkelland.nl) en inschrijven kan middels een aanmeldingsformulier bij de klantenservice van de bibliotheek in Denekamp of Ootmarsum.
.
De cursusprijs is € 45,00; bibliotheekleden betalen € 40,00

Folder downloaden kan hier

Apple iPad / iPhone voor gevorderden
De cursus is bedoeld voor 50-plussers die al ervaring hebben met de basismogelijkheden van de iPad en regelmatig bezig zijn met internetten en e-mailen.
De cursus wordt gegeven op 4 opeenvolgende dinsdagmiddagen (van elk drie uur). Start vanaf eind oktober. In een rustig tempo en in begrijpelijke taal leert u uw iPad beter kennen en u leert optimaal gebruik te maken van de vele mogelijkheden van IOS. Downloaden van apps, beter internetten en e-mailen, omgaan met foto en video, iCloud, instellingen, het komt allemaal aan de orde. Ook wordt aandacht gegeven aan privacy en veilig internetten/e-mailen.
Om te zorgen voor een goed resultaat zal de cursusgroep uit 4 tot 6 cursisten bestaan.
De cursusprijs is € 60,00; bibliotheekleden betalen €. 54,00.

Folder downloaden kan hier

Gepubliceerd op: woensdag 29 augustus 2018

Als lid van de Bibliotheek kun je gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Kies vandaag nog een cursus uit ons aanbod.

Gepubliceerd op: zondag 03 juni 2018

Uw boeken Dichtbij Huis bezorgd!
Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Dinkelland maakt het u makkelijk: Bibliotheek Dichtbij huis! (breng- en afhaalpunt). Reserveer vanuit huis op elk moment van de dag en de materialen worden zo spoedig mogelijk bezorgd.
Op de volgende locaties zijn boeken en andere materialen zoals DVD’s af te halen:
- Kulturhus de Mare, Nieuwewemestraat 3 Noord-Deurningen.
- Kulturhus Rossum, Thijplein 1 Rossum
- Trefpunt Weerselo, Legtenbergerstraat 6 Weerselo

Hoe werkt het:
• Reserveer elk boek dat u wenst via onze site (www.bibliotheekdinkelland.nl). Een geldig
bibliotheekabonnement is noodzakelijk
• Klik op "Kies een afhaalpunt" en daarna op uw favoriete locatie
• Het boek bezorgen wij bij uw gekozen afhaalpunt
• U haalt het boek uit de Bibliotheekboekenkast
• Het boek is al uitgeleend aan uw bibliotheekpas, dus u kunt het zo meenemen
• In te leveren materialen hoeft u alleen maar op de inleverplank te zetten of in het inleverkrat te leggen.

Weet u dat:
• U ook snel en makkelijk kunt reserveren via de Bibliotheek Wise app op telefoon of tablet?
• U alle boeken op de afhaalpunten kunt inleveren ook al zijn ze ergens anders geleend?
• U een uitleentermijn van 3 of 4 weken hebt maar er extra transportdagen bij op komen?
• Alle boeken en dus ook de nieuwste te reserveren zijn?

Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2017
Leen je regelmatig cd's en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd en muziekdvd-aanvraag:
• € 2 voor cd's en muziekdvd's die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
• € 3 voor cd's en muziekdvd's uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
Ben je in het bezit van een Topabonnement dan betaal je geen leengeld voor het lenen hiervan.
Nadat wij de aangevraagde cd of muziekdvd voor je hebben klaargezet registreren wij dit bedrag. Dit kun je later met pinpas betalen in de Bibliotheek of via iDeal.