Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Denekamp.

Waarom is je bloeddruk meten zo belangrijk?

Het is belangrijk je bloeddruk te weten. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is.

Als het nodig is, kun je zelf middels een andere leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Dinkelland ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kun je onder begeleiding je bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Bibliotheek Denekamp is één van de locaties.

Wanneer kun je terecht?

Vrijdag  20 en 27 mei 
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur

Zaterdag  14, 21 en 28 mei
Tijd: 10.00 uur tot 13.00 uur

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

De bibliotheek is een plek waar informatie in de breedste zin van het woord kan worden opgehaald. Gezond leven is hier ook zeker een onderdeel van. Wij willen een laagdrempelige plek zijn in de samenleving waar men zich welkom voelt. Het meten van je bloeddruk past in deze doelstelling omdat het vrijblijvend is, je bent na de uitslag tot niets verplicht.

Slim is het wel om je bloeddruk te meten, hiervoor loop je toch net makkelijker de bibliotheek binnen dan bij de huisarts. En als je er toch bent, kun je desgewenst meteen eventuele vragen stellen over bijv. het aanvragen van huur- of zorgtoeslagen bij het Informatiepunt Digitale Overheid, of duik je in een tijdschrift onder het genot van een lekkere kop koffie. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl

hartstichting

Datum zaterdag 14 mei 2022
Tijd 10:00 tot 13:00 uur
Waar Bibliotheek/Kulturhus Denekamp
Voor wie Volwassenen
Prijs Gratis