Dit wordt de bieb!

Na meer dan 50 jaar hebben we de plek verlaten waar bewoners van Ootmarsum generaties lang hun boeken hebben geleend en gelezen. Midden in de stad, naast de kerk, in het oudste pand van Ootmarsum aan het Kerkplein. Maar tijden veranderen. Behoeftes veranderen. De mensen veranderen. En wij? Wij veranderen mee. Op een nieuwe plek, in een straks prachtig gebouw, midden in de wijk en dicht bij de school. Een nieuwe bieb in 'n Emter aan de Profietstraat. Een bieb die straks klaar is voor de toekomst. 

Maar eerst zijn we tijdelijk met onze boeken (of eigenlijk, een deel ervan) verhuisd naar de pop-up store in Het Johannink aan de Dwarsstraat in Ootmarsum. Nog steeds midden in de stad. En nog geen 200 meter verderop. Hier ben je elke dag welkom om je boeken te halen en te brengen. Maar ook om de krant te lezen, een bakkie koffie te doen of om deel te nemen aan een leuke activiteit. Kom langs en maak alvast kennis met de nieuwe bieb!

We verhuizen naar 'n Emter over:

Wat valt er straks te beleven in de bieb?

Huiskamer

Zoek je een fijne plek om te verblijven? Een plek om huiswerk te maken of rustig een boek te lezen? Of heb je gewoon zin in een lekkere kop koffie en goed gezelschap? 'n Emter heeft het straks allemaal! Een thuis weg van huis.

Activiteiten

Voor vragen over de digitale overheid, computers of cursussen staan we voor je klaar. Maar we organiseren ook andere leuke activiteiten voor jong en oud, ook al in de Pop-up bieb. Zo is er muziek op schoot voor de allerkleinsten, maar zijn er ook interessante lezingen en handige spreekuren.

Genoeg boeken

Wat is een bieb zonder boeken? In 'n Emter vind je er genoeg. Van papier, maar ook E-books en luisterboeken.

Werkplekken

Werken vanuit de bieb. Ook dat kan! Maak gebruik van onze gratis WiFi, computers - met officepakket - of neem je eigen laptop mee.

Vergader- en lesruimtes

In 'n Emter is er genoeg ruimte. Ook voor lessen of vergaderingen! Zoek je een fijne omgeving voor een zakelijke vergadering of muziekles? Wij hebben het allemaal.

BasisLab

Een wat? Een BasisLab! Dit vormt de maakplaats van de bieb. Hier vind je bijvoorbeeld een 3D-printer, borduurmachine, lasersnijder, plotter en een vacuümvormmachine. Aan jou de kans om alles te ontdekken. Beleef alvast een voorproefje in de Pop-up bieb! Hier wordt elke eerste woensdag van de maand een leuke activiteit in het mobiele BasisLab georganiseerd.

Kinderhoek

Tuurlijk. Ook aan de kinderen is gedacht! In een knusse hoek met voldoende spel- en leeselementen vermaken de kleintjes zich prima. Lees je kind(eren) voor in de voorleesstoel en zoek samen nieuwe boekjes uit.

Laatste ontwikkelingen

Interview Artica: Frank Droste over de Bibliotheek Ootmarsum.

In het ‘Ondernemers Onderonsje’ gaat Artica, de creative agency uit het oosten, in gesprek met diverse enthousiaste ondernemers. Onlangs spraken ze tijdens...

31 januari 2023

Bibliotheek Ootmarsum krijgt een nieuwe locatie!

Na meer dan 50 jaar verlaten we de plek waar bewoners van Ootmarsum generaties lang hun boeken hebben geleend en gelezen. Midden in de stad, naast...

22 december 2022