Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken

dinsdag 13 februari 2018 van 21:15 tot 23:00 | De Tamboer, Hoofdstraat 17, Hoogeveen

De lievelingsbejaarde van Nederland nu in het theater.

In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. De Lange: 'omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit'.

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.

Meer informatie: Bos Theaterproducties.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein