Website voorlezen

Poirot: The Adventure of the Italian Nobleman

maandag 17 juli 2017 van 16:45 tot 17:35 | Eén, - TV

Britse thrillerreeks naar de verhalen van Agatha Christie over de belevenissen van de Belgische detective Hercule Poirot. Met David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson e.a.

Aflevering: The Adventure of the Italian Nobleman. Hastings heeft eindelijk beslist een Italiaanse auto te kopen in de toonzaal van Vizzini. Terwijl hij de formulieren invult, krijgt Vizzini bezoek van een zekere Foscatini die hem waarschuwt dat 'zijn tijd verstreken is'. Kort daarna maken Poirot en Hastings kennis met Graves, de nieuwe aanbidder van Miss Lemon. Die vertelt hen over zijn werkgever die de opdracht heeft gekregen gestolen en mogelijk delicate overheidsdocumenten terug te vinden.

Later worden Poirot en Hastings samen met dokter Hawker bij een stervende man geroepen. Het blijkt Foscatini te zijn. De man is gedood door een zware klap op zijn hoofd. Plots duikt ook Graves op de plaats van de misdaad op. Hij blijkt de knecht van Foscatini te zijn geweest en vertelt hoe Foscatini de vorige dag bezoek kreeg van een zekere Ascanio, die een tas bij had die hem door Vizzini was gegeven. Poirot staat voor een compleet raadsel.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein