Mijn Bibliotheek

Laden...

Literaire agenda

Werk - Een eerbetoon aan tekenaar Sieb Posthuma

Teylers Museum en uitgeverij Querido eren de in 2014 overleden tekenaar Sieb Posthuma met een bijzonder boek én een tentoonstelling die de illustrator van een onbekende kant laten zien.

Heel wat kinderen zijn opgegroeid met de vrolijke tekeningen van Sieb Posthuma. De prentenboeken over Rintje en Aadje Piraatje zijn nog altijd populair. Maar de tekenaar deed zoveel meer; hij illustreerde voor tijdschriften, maakte boekcovers en ontwierp theaterdecors.

Melancholiek

Als hommage aan de veelzijdige tekenaar brengt uitgeverij Querido het boek Werk uit, dat een dwarsdoorsnede toont van Posthuma’s nalatenschap. Een feest van kleur en originaliteit, dat bewijst dat Posthuma tot de grote klassieke illustratoren behoort. Hoewel humor nooit ver weg is, heeft een aantal tekeningen ook een melancholieke ondertoon en zien we een heel andere kant van de illustrator doorschijnen.

Het boek, met een voorwoord van schrijver Jaap Robben, wordt maandagmiddag 9 oktober gepresenteerd in Teylers Museum. Die dag is ook de opening van de tentoonstelling Werk in het Prentenkabinet, waarin Posthuma’s werk voor volwassenen centraal staat.

Meer informatie: Teylers Museum.