Website voorlezen

De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia

zaterdag 18 november 2017 t/m zondag 04 maart 2018 | Museum Meermanno | Huis van het boek, Prinsessegracht 30, Den Haag

Twintig installaties die als in een proeflokaal de bezoeker kennis laten maken met allerlei aspecten van het lezen.

Zo is er de gedrukte versie van de Nederlandse Wikipedia, door de Amerikaanse kunstenaar Michael Mandiberg en het intrigerende 2nd hand reading van de beroemde Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge.

De kunst van lezen

Lezen is iets heel bijzonders. Als baby kunnen we het niet; maar we leren snel om het heel vlug te doen. Lezen is niet alleen kijken, het is bladeren, aanraken, zien, onthouden, je concentreren en reageren. Hoe werkt lezen eigenlijk? Hoe bijzonder is bladeren in een boek? Welke soorten lezen zijn er nu we steeds meer van schermen lezen? Hoe ga je als lezer om met woorden, geluiden en beelden die tegelijk op je af komen? En wat doen de kunst en de industrie daarmee? Dit alles wordt ontrafeld in een nieuw type interactieve tentoonstelling met boeken.

Huis van het Boek

‘De kunst van lezen’ is een tentoonstelling van het Huis van het Boek, een gezamenlijk initiatief van Museum Meermanno en de KB, de nationale bibliotheek van Nederland. Het Huis van het Boek verbindt mensen rond boeken. Het kijkt naar de betekenis van het boek, naar boekvormen, experimenten rond boeken, makers en lezers. Van vroeger, van nu en van de toekomst. Niet alleen in Museum Meermanno en de KB, maar nadrukkelijk ook in de rest van het land: in openbare bibliotheken, scholen en andere inspirerende plekken.

Meer informatie: Meermanno.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein