Mijn Bibliotheek

Laden...

Literaire agenda

Poëziebus 2018

Om de onvervangbare kracht van poëzie tot in de haarvaten van de Lage Landen te brengen, rijdt er begin augustus een prachtige rode bus door Nederland en België, volgepakt met dichterlijk talent. De bus stopt in verschillende steden en alle optredens zullen gratis toegankelijk zijn.

Er is geen plek te verzinnen, die ongeschikt is om door dichters – tijdelijk – van zijn banaliteit te worden beroofd. Daarom zal de bustour op allerlei plekken tot stilstand komen en zullen de dichters parken, woonwagens, boekhandels, kroegen en pleinen met hun woordkunst in vuur en vlam zetten.

Op de bus zit een bonte mengeling van Nederlandstalige woordkunstenaars, die normaliter in heel verschillende circuits optreden. Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters, zij zijn er allemaal bij. Alle leeftijden, genres, achtergronden en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd.

Met De Alchemist, Maxime Garcia Diaz, Dorien Dijkhuis, Lucie de Droom, Hind Eljadid, Flow 5, Steven Graauwmans, Insayno, Karin van Kalmthout, Onias Landveld, Sabina Lukovic, Noctu, Lindah Nyirenda, Rommelhond, Kristien Spooren, Erika De Stercke, Nick J. Swarth, Laure-Anne Vermaercke, Jan Wagenaar en Tijgerlelie Wijnhard.

Halteplaatsen

Maandag 6 augustus: Kortrijk

Dinsdag 7 augustus: Gent

Woensdag 8 augustus: Hoogstraten (middag) & Antwerpen (avond)