Mijn Bibliotheek

Laden...

Literaire agenda

The Color Purple de musical

Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pullitzer Price. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. Als musical werden meerdere (nominaties voor) Tony Awards in de wacht gesleept. Nu toert de productie voor het eerst in Nederland!

Het verhaal

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.

Meer informatie: colorpurplemusical.nl.