Literaire agenda

Fiep Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp

Kasteel Groeneveld viert de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp met een bijzondere tentoonstelling; ‘Fiep Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp’. Het werk waar Fiep Westendorp de natuur laat spreken, heeft een plek in deze expositie.

In deze tentoonstelling voor jong én oud dompelt u zich met het hele gezin onder in de creativiteit van Fiep Westendorp. Op zolder avontuur en spel voor de kleintjes; binnen spelen, alsof je buiten bent. Vissen met de vissertjes, afval scheiden met Floddertje en kamperen met Pim en Pom. En in de Baarnsche vleugel zijn inmiddels nieuwe originelen en facsimiles van bekend en minder bekend werk te zien, geïllustreerd met voorwerpen waar Fiep Westendorp zich door liet inspireren. Ook is er een app met video-opnamen, waarin het Concertgebouworkest samen met de pianobroers Lucas en Arthur Jussen het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns spelen. De allerleukste dieren van Fiep lopen en dansen vrolijk tussen de musici door.

In de binnentuin is een kinderspeurtocht uitgezet; Speuren in het Fiep-bos.

Deze tentoonstelling is aangevuld met een educatief programma.

Maandelijks worden voorstellingen met Majel Lustenhouwer (Fiep Fiep Hoera! Liedjesvoorstelling) georganiseerd. In de vakantie zijn er zelfs extra voorstellingen.

Meer informatie: Kasteel Groeneveld.