Literaire agenda

Zomertekenschool: Thé Tjong-Khing

Ook deze vakantie openen we de deuren van onze Zomertekenschool en kijk je de kunst af van echte tekenaars. Dit jaar staat meester-illustrator Thé Tjong-Khing centraal.

Ruim 50 jaar weet Thé Tjong-Khing het grote publiek te betoveren. Hij illustreerde meer dan 300 boeken, van Vos en Haas tot sprookjes en het kijk- en zoekboek Waar is de taart? en won vrijwel alle belangrijke tekenprijzen. Deze zomer wordt hij 85, en dat vieren we met een expo en leuke activiteiten.

Hoogtepunten in beeld

Thé Tjong-Khing - In beeld toont hoogtepunten uit Thé's zeer rijke oeuvre. Van de tekeningen voor Stappe stappe step tot de illustraties voor Waar is de taart? Ook zijn persoonlijke favorieten - de sprookjes en Griekse mythen - ontbreken niet.

Zomertekenschool

Dit jaar staat de Zomertekenschool van het museum in het teken van Thé Tjong-Khing en zijn creaties. Met workshops en masterclasses, die de illustraties van Thé als uitgangspunt hebben. Zelf komt de meester-illustrator ook naar de Zomertekenschool; op 25 juli en 8 augustus verzorgt hij een exclusieve tekenworkshop.

Meer informatie: Zomertekenschool.