Mijn Bibliotheek

Literaire agenda

Vader en dochter, Ronald en Marije Tolman. Betoverende prentenboeken

Kleine zomertentoonstelling.

In de prentenboeken De boomhut (2009), Het eiland (2012) en Het boek (2017) werken vader en dochter Tolman samen: Ronald Tolman maakt prachtige etsen die het decor vormen waaraan Marije op onnavolgbare wijze subtiel getekende dieren toevoegt.

Het verhaal bedenken ze niet vooraf, maar ontstaat al werkend en tekenend. Iedere prent verrast en prikkelt de verbeelding: de boeken - zonder tekst - dagen uit om samen eigen verhalen te verzinnen. Het zijn betoverende kijkboeken voor klein en groot, waarin je steeds weer nieuwe ontdekkingen doet.

De tentoonstelling laat de originele prenten zien en geeft een inkijkje in het werkproces van beide kunstenaars. Bovendien biedt de expositie de jeugdige bezoekers de mogelijkheid een eigen verhaal te verzinnen met Marije Tolmans dieren op een magnetische wand met het decor van Ronald Tolman.

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen iedere donderdagmiddag inspiratie opdoen in de Tolman-tentoonstelling en zelf leren tekenen in het ‘Open illustratie-atelier’ van het museum.

Meer informatie: Meermanno.