Literaire agenda

Brave humor

Ook in 2018 biedt het Rien Poortvliet museum op het natuureiland Tiengemeten een geweldige expo van het werk van Rien Poortvliet.

Rien Poortvliet de tekenende verteller (1932-1995) heeft veel boeken gemaakt. Deze zijn samengesteld naar aanleiding van de originele olieverfschilderijen en aquarellen. Veel van deze werken zijn aanwezig in het Rien Poortvliet Museum Tiengemeten.

Iedere jaar selecteert het museum hieruit een nieuwe expositie. Na het succesvolle expositiejaar met 'Landleven' als thema wordt nu de 'Humor van Rien Poortvliet' voor het voetlicht gebracht. Via een aantal prachtige originele hondenportretten die in het boek Braaf zijn te bewonderen, belanden we bij grappige situaties en komische prenten van alledaagse dingen uit dit boek. De boeken Van de hak op de tak en Tussen gaap en slaap bevatten eveneens een ruime hoeveelheid humoristische tekeningen waarvan een deel nu tentoongesteld wordt. Ook de vele rake teksten die Rien erbij schreef, werken op de lachspieren en zijn de moeite van het lezen meer dan waard.

Meer informatie: Rien Poortvliet Museum.