Mijn Bibliotheek

Laden...

Literaire agenda

Kinderboekenweek 2018

64e editie van de jaarlijkse Kinderboekenweek, met het thema vriendschap en het motto Kom erbij!.

De Kinderboekenweek wordt sinds 1954 elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Geschenk & Prentenboek

Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk (De eilandenruzie) wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek (Kom erbij) is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Lespakket voor de basisschool

Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenbal

De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de ‘week’ feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Het feest is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk. Op het bal wordt jaarlijks de Gouden Griffel uitgereikt.

Meer informatie: Kinderboekenweek.