Mijn Bibliotheek

Laden...

Literaire agenda

Als muren spreken

Tentoonstelling over de Leidse muurgedichten.

Het Taalmuseum vroeg stadsfotograaf 2017-2018 Patricia Nauta, theatermaker Erik Siebel en filmmakers Leendert Beekman en Michiel Keller op zoek te gaan naar stadsverhalen over de muurgedichten. Ze spraken initiatiefnemers, bewoners van huizen met een gedicht, omwonenden en liefhebbers. Hun verhalen waren deze zomer te zien bij Old School op het Pieterskerkhof.

Op veler verzoek krijgt de tentoonstelling deze winter een plek in het stadhuis van Leiden. De tentoonstelling vertelt in woord en beeld het verhaal over de muurgedichten, de stad en de taal. Bezoekers kunnen hier ook hun kennis over de muurgedichten testen.

In 1992 werd Leiden verrast met het eerste muurgedicht. Inmiddels zijn verspreid over de stad ruim 100 muurgedichten in meer dan 30 talen te vinden. Om deze verzameling te conserveren en toegankelijk te maken, ontwikkelden het Taalmuseum en stichting TEGEN-BEELD de vernieuwde website muurgedichten.nl, die deze zomer werd gelanceerd. Hierop zijn alle gedichten te beluisteren, is informatie te vinden over de gedichten en hun auteurs en worden fiets- en wandelroutes aangeboden.

Toegang gratis.

Op weekdagen geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Donderdag geopend tot 20:00 uur, zaterdag van 09:00 - 13:00 uur. Zondags gesloten.

Let op: op maandag 26 december (2e Kerstdag) is het stadhuis gesloten en is de tentoonstelling niet te bezichtigen.

Meer informatie: Taalmuseum Leiden.