Vaste tentoonstelling: Anton Pieck

dinsdag 01 januari 1985 t/m vrijdag 01 januari 2100 | Anton Pieck Museum, Achterstraat 46-48, Hattem

Anton Pieck is vooral bekend om zijn romantische illustraties en als geestelijk vader van het sprookjespark "De Efteling". Hij was echter een veelzijdig kunstenaar, getuige o.a. zijn tekeningen, illustraties, olieverven en grafisch werk.

Het Anton Pieck Museum bevat een uitgebreide eigen collectie. In vijf ruimtes wordt een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van het werk van Pieck gegeven. Naast het bekende werk, in de zo herkenbare precieze stijl, nemen zijn olieverven en grafisch werk een bijzondere plaats in. Werk dat menig museumbezoeker al heeft verrast. Ook zijn originele etspers en zijn werkhoek met boekenkast zijn te zien in het museum.

Vaste expositie:

Met een 50-tal werken wordt een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van het werk van Pieck gegeven. Een representatieve keuze van zijn grafisch werk is tentoongesteld rondom de etspers in de benedenzaal.

Op de begane grond ziet u een gevarieerde selectie uit het werk van Anton Pieck: een kleurige en afwisselende reeks aquarellen, olieverfschilderingen en ingekleurde tekeningen, waaronder Pieck's eerste waterverftekening (1906) en enkele andere vroege werken.

Thema-exposities:

Jaarlijks worden twee thema-exposities ingericht.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein