Vaste tentoonstelling (interactief): Erasmus Experience

woensdag 28 september 2016 t/m vrijdag 31 december 2100 | Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam

Ga jij in hartje Rotterdam met Erasmus in discussie?

Voor deze permanente en interactieve tentoonstelling vormt de collectie met ruim 5.000 werken van Desiderius Erasmus (1466-1536) de basis. Wie de tentoonstelling in Bibliotheek Rotterdam bezoekt, ervaart hoe bijzonder het werk en leven van de Rotterdamse humanist, priester en sociale criticaster eigenlijk is. Jong en oud kunnen tijdens de tentoonstelling hun mening over taal, religie, gedrag en humor aanscherpen. Dit doen ze aan de hand van Erasmus’ stellingen. Deze werden 5 eeuwen geleden opgesteld, maar zijn nog steeds zeer actueel. Met een speciaal polsbandje gaan bezoekers met Erasmus het gesprek aan over diverse thema's. Erasmus vond het belangrijk dat iedereen een mening had en dat deze meningen naast elkaar konden bestaan.

Djounie Anton, projectleider Erasmus Experience: 'Iedereen heeft weleens van Erasmus gehoord, maar weinigen weten eigenlijk wie hij was en wat hij in het leven belangrijk vond. Door middel van verschillende technologische snufjes die in de interactieve tentoonstelling zijn verwerkt, hebben we Erasmus' werk naar de 21e eeuw gehaald en kan iedere bezoeker van de bibliotheek met hem 'spreken'. Opvallend is dat Erasmus' gedachtegoed na meer dan vijfhonderd jaar nog steeds actueel is.'

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein