Taalpunt Dinkelland

Taalpunt Dinkelland is dé plek voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen. Een plek voor anderstaligen én voor mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Taalpunt Dinkelland bevind zich in de Bibliotheek Denekamp. Twee keer per week is de Taalcoördinator aanwezig. De Taalcoördinator weet precies wat er te doen is op taalgebied. Verder is er een collectie, speciaal voor volwassenen die moeite hebben met de taal. U kunt ook een eigen taalcoach/taalmaatje krijgen. Samen kunt u oefenen met het spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal

Het Taalpunt voor informatie en advies bevind zich in de Bibliotheek Denekamp:

Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 09.00 – 12.30 uur

Vrijwilliger worden?

Taalpunt Dinkelland kan jouw hulp goed gebruiken. Beheers je de Nederlandse taal goed en wil je die kennis doorgeven? Ben je geïnteresseerd in andere culturen? Heb je een praktische instelling, een gezond portie geduld en creativiteit? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Ga je de uitdaging aan? Neem dan contact op met de Taalcoördinator Henk Rengerink. Te bereiken onder nummer 0541-351710 (dinsdag en vrijdag) of stuur een e-mail naar Taalpunt Dinkelland.

Anderhalf miljoen laaggeletterden

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Daarvan is 2/3e geboren en getogen in Nederland. Naar schatting wonen er in Dinkelland zo’n 1.500 mensen die problemen hebben met lezen en schrijven.

Voor hen kost het veel moeite om een brief of e-mail te schrijven, de post te lezen, een formulier in te vullen of een treinkaartje te kopen. Wat voor veel mensen heel normaal is, is voor hen een grote belemmering in het dagelijks leven.

Ook voor anderstaligen

Taalpunt Dinkelland is er ook voor anderstaligen die in Nederland zijn komen wonen. Verhuizen naar een vreemd land brengt veel nieuwe dingen met zich mee. Eén van die dingen is het leren van een nieuwe taal. Taalpunt Dinkelland helpt anderstaligen op weg.

Het beheersen van de Nederlandse taal is ontzettend belangrijk. Het maakt het leven makkelijker en leuker. U begrijpt uw omgeving beter, u kunt uw kinderen voorlezen of zelf een boek lezen, u kunt formulieren invullen, een nieuwe opleiding beginnen of werk zoeken. Het leren van Nederlands is een verrijking van uw leven.