Resultaten 1 - 10 van 12

Afgelopen vrijdag zijn alle Taalmaatjes geslaagd voor de cursus Succes!. Na het volgen van deze cursus kunnen de Taalmaatjes nog beter de deelnemers begeleiden die ondersteuning behoeven bij de Nederlandse Taal. Vier ochtenden hebben ze daarvoor een training gevolgd die werd gegeven door Dorine Muller van de Stichting Lezen&Schrijven.

Ook Taalmaatje worden? Neem dan contact op met dhr. Henk Rengerink (dinsdag en vrijdag aanwezig in de bibliotheek of via )

Raakt u enthousiast en bevlogen door het volgende?

De bibliotheek Dinkelland heeft haar vestigingen in Ootmarsum en Denekamp. Er is veel dynamiek in het bibliotheekveld, op dit moment maken we een transitie door van de traditionele naar de maatschappelijke bibliotheek. De bibliotheek op school is hier een mooi voorbeeld van. Ook zullen onze vestigingen steeds meer verande- ren van boekenvoorraden naar thirdplaces (ontmoetingsplekken) Door meer samen te werken, het vertrouwde noaberschap en innovatie willen we een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving waarin de inwoners centraal staan.

Voor deze belangrijke keuzes zijn we op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden die ons bestuur kunnen versterken met aanvullende competenties.

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur is er behoefte aan bij voorkeur bestuursleden met kennis en ervaringen in het ondernemerschap en/of financiën.

Interesse en uitgerust met een frisse blik? Dan komen wij graag met u in gesprek!

Solliciteren:

Stuur uw korte motivatie en CV voor 10 december naar Anthony van Peet,

Vanaf 1 november ligt er een cadeautje klaar voor elke bezoeker van Bibliotheek Dinkelland!

Speciaal voor Nederland Leest bundelt Wolkers’ biograaf Onno Blom zijn mooiste fictie en non-fictie over de natuur in het geschenkboek Winterbloei.

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk. De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Dit jaar zal Ronald Giphart het voorwoord schrijven in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Afgelopen dinsdag is de voorstelling geweest van Theater WEI in de Bond te Oldenzaal, in het kader van de Kinderboekenweek. De voorstelling is een bewerking van een boek van Guus Kuijer: Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt. Van de kinderen van de bovenbouw werd wel het een en ander gevraagd, want het ging niet om een gemakkelijke of enkel grappige voorstelling, waarbij je gemakkelijk achterover kon leunen om je te laten vermaken.

Zoals je van Guus Kuijer verwachten kon, werden er nogal wat maatschappijkritische elementen in het boek en dus ook in de voorstelling verwerkt. Hoe gaan we om met oude en/of dementerende mensen, het taboe van de dood, de rol van de rechtspraak en de burger die tussen het wal en het schip van de regels en de overheidsinstanties kan worden vermorzeld; het was er allemaal in terug te vinden. Toch was het geen loodzware voorstelling, omdat er ook regelmatig gebruik werd gemaakt van grappige sketches en humoristische teksten. De drie actrices en de acteur namen verschillende rollen op zich, mede door gebruik te maken van karikaturale poppen en vermommingen.

Een bijzondere voorstelling dus, die tot nadenken stemde. Middels een eerder verzonden lesbrief voor de leerkrachten werd ook de mogelijkheid tot nabespreking in de schoolklas geboden. In totaal werd de voorstelling door vijf scholen uit Oldenzaal en Dinkelland bezocht, zodat de zaal volledig uitverkocht was.

Foto's: Jeffrey Tomberg

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten.

Kom ook gezellig naar het Taalcafé!
Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.

In het Taalcafé kunnen anderstaligen in een ongedwongen en gezellige sfeer oefenen met het spreken en luisteren van de Nederlandse taal. Ze gaan samen met een vrijwilliger in gesprek over allerlei onderwerpen, bekijken foto’s en doen diverse taalspelletjes met elkaar. Op een gezellige plek zonder de druk van een lesprogramma. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die deze gesprekken wil begeleiden?

Elke maand kiest de redactie van BoekStart een aantal mooie en leuke boeken om voor te lezen aan baby's, peuters en kleuters.

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken? Dan is Taalmaatje worden bij het Taalpunt Dinkelland een supergoed idee. Als Taalmaatje oefen je met een vaste deelnemer een uur per week in de Bibliotheek of Kulturhus met het beter schrijven, lezen en spreken, dit doe je aan de hand van de Succes! methode.