Resultaten 1 - 10 van 23

Ben je leerkracht of ouder en wil je online met cultuureducatie aan de slag? Schrijven, zingen, toneel, muziek maken... We hebben uit een groot aanbod tien tips gekozen. Laat je verrassen!

Woesj! is een leerlijn creatief schrijven. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Met behulp van podcasts hopen we kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar te motiveren om gekke dingen te doen met hun pen! In totaal worden er 8 podcasts ontwikkeld.

De leden van leesclubs missen ongetwijfeld hun leesmaatjes met wie ze hun verhalen delen. Gelukkig zijn er diverse online varianten om samen over boeken te ‘praten’. Wat heb je hen zoal te bieden?

We hebben de uitleentermijn voor alle uitgeleende materialen verlengd tot en met 31 mei 2020. Mochten we de Bibliotheek langer sluiten dan passen wij deze datum aan. Hier hoef je verder zelf niks voor te doen.  Let op: in de app of 'Mijn Bibliotheek' zie je mogelijk nog een andere inleverdatum staan.

Kijk hier op nog meer Veelgestelde Vragen

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! Met meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak-) literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Genieten dus! Heb je een leesbeperking en wil je lid worden? Dat kan voor €30,- per jaar en het is zo geregeld. Ga naar passendlezen.nl!

VRAAG GRATIS DE WEGWIJZER ‘ZO BLIJF JE LEZEN’ AAN!

Wil je meer weten over de diensten en mogelijkheden van Passend Lezen? Dan is er voor jou de gratis Wegwijzer Zo blijf je lezen! Dit is een handig digitaal informatieboekje waarin alle ins en outs over Passend Lezen zijn verzameld. Vraag de Wegwijzer nu gratis aan via deze link.

De Bibliotheek is gesloten tot tenminste 28 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?

Boeken lenen in de fysieke Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Gelukkig hebben we alternatieven. De collectie e-books en luisterboeken. De LuisterBieb heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.
Hulp nodig bij E-books raadpleeg dan onze website waar een handleiding beschikbaar is.

Ik kan geleende materialen niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Wanneer de Bibliotheek weer open gaat, staat de reservering voor je klaar op de door jou gekozen locatie tot acht dagen na de eerste dag dat de bibliotheek weer is geopend.

Kan ik gebruikmaken van de Breng- en Afhaalpunten?

Het is ook niet mogelijk om daar boeken af te halen en in te leveren.

Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen.

In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Momenteel is het niet mogelijk om materialen in te leveren. Als de Bibliotheek weer open is, heb je twee weken de tijd om de geleende materialen alsnog in te leveren.

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. Hou hiervoor ook onze website in de gaten.

Wanneer gaan de activiteiten weer door?

De activiteiten zijn voor nu tot en met 6 april geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan.

De Bibliotheek

Zijn alle filialen van de Bibliotheek Dinkelland gesloten?

Ja, beide locaties van de Bibliotheek Dinkelland zijn gesloten.

Waarom hebben jullie besloten om de Bibliotheek helemaal te sluiten?

Deze keuze is gemaakt om verspreiding van COVID-19 / het coronavirus te voorkomen.

Verwachten jullie na 28 april weer open te zijn?

We volgen nauwlettend de adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid. Het is afhankelijk van deze adviezen en maatregelen of we na 28 april weer open zijn.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Dan kun je een bericht sturen naar
Tijdens de sluiting zijn wij hier goed op bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

We hopen op je begrip.

Belastingaangifte doen, uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven. Steeds meer zaken regel je via internet. Hier vind je uitleg hoe je deze en andere zaken doet. Ook als je hiervoor een DigiD nodig hebt. Klik op deze link: service.digisterker.nl/doen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met dhr. Henk Rengerink.