Resultaten 1 - 8 van 8

Stem op jouw favoriete boek! Alle boeken die verschenen zijn in 2020 doen mee.

Wat is de Kinderjury?

De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek uit 2020 het beste boek is. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald.

In 2020 won De Gorgels en het geheim van de gletsjer (Leopold) van Jochem Myjer de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won Dummie de mummie en de schat van Sohorro (Unieboek | Het Spectrum) van Tosca Menten.

In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseerde de Bibliotheek een webinar ‘Appvoeding’ op
dinsdag 30 maart. Wil je deze webinar nog een keertje terugkijken of heb je het gemist. Klik dan hier om terug te kijken. Dit kan tot eind april.

Internet is een enorme bron van informatie. Dat is handig als je iets wilt weten of als je een werkstuk maakt. Maar om internet goed te gebruiken, heb je goede zoekvaardigheden nodig.  Vanaf 21 mei 2021 is er weer De Nationale Jeugdkrakercompetitie die ervoor zorgt dat kinderen van groep 7 en 8 spelenderwijs beter worden in het zoeken op internet. Klik hier voor meer informatie.

Als lid van de Bibliotheek kan jij in De TijdschriftenBieb app 16 verschillende tijdschriften gratis lezen op je telefoon of tablet. Na het inloggen kun je de tijdschriften direct lezen of eerst een preview bekijken. Het tijdschrift op een ander moment offline lezen? Dat kan! Het is in de TijdschriftenBieb mogelijk om jouw favoriete tijdschrift te downloaden en te bewaren voor een later moment!

De app is een proef en wordt tijdelijk aangeboden.

Tijdschriften

• A World of Culture
  • Aradne at Home
  • AutoWeek
  • De Wereld van Wandelen
  • Eigen Huis & Interieur
  • Flair
  • Happinez
  • Happi.kidz
  • Margriet
  • Nouveau
  • Psychologie Magazine
  • Steden!
  • Story
  • Viva
  • Vrij Nederland
  • Yoga Magazine

Online Bibliotheek

De app beschikbaar in de App Store en in Google Play. Bibliotheekleden kunnen zoveel tijdschriften lezen als ze willen.

Meer informatie en downloaden

Tot en met 20 april 2021 kunnen er in de Bibliotheek Dinkelland alleen nog reserveringen opgehaald worden en boeken terug worden gebracht. Er gelden aangepaste openingstijden.

Tijdens de lockdown mogen Bibliotheken open zijn voor het ophalen van reserveringen en terugbrengen van boeken. Onze overige activiteiten stoppen eveneens tot en met 20 april

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Met uw vragen over het gebruik van het OV kunt u wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken?

Kom ook gezellig naar het Taalcafé!
Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.