Resultaten 1 - 5 van 11

Gepubliceerd op: woensdag 13 februari 2019

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

Gepubliceerd op: donderdag 07 februari 2019

De gemeentelijke Voorleeswedstrijd heeft de volgende resultaten opgeleverd: 1e plaats Jasper Oude Engberink van de Kerkewei Rossum, 2e plaats Luna Wolkorte van de Meander Ootmarsum en 3e plaats Aniek Nieuwhuis van de Alexanderschool Denekamp. De jury bestond uit Ank Muusers (bibl.medew.), Jolanda Rolink (Kulturhus) en Bert Jaspers (spec. onderwijs, voorzitter van de jury). Goochelaar Jan was de presentator en zorgde voor de pauze-act. Jasper gaat door naar de regionale finale die gehouden wordt in de bibliotheek Enschede, op 9 maart.

Gepubliceerd op: zaterdag 19 januari 2019

Nederlandstalige e-books van Nederlandse uitgevers zijn voortaan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een jaar beschikbaar voor bibliotheekleden. Dat hebben zes partijen uit de boekenbranche en minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) afgesproken.

Gepubliceerd op: dinsdag 15 januari 2019

Nieuw en toch vertrouwd; dat is deze nieuwe website.
Na vele jaren 'trouwe dienst'  zwaaien we onze oude website uit en bieden u graag deze frisse en overzichtelijke site aan.

Gepubliceerd op: dinsdag 15 januari 2019

Is jouw goede voornemen voor 2019 om meer te gaan lezen? Dan is een lidmaatschap van de Bibliotheek een meer dan handig én voordelig hulpmiddel. https://bit.ly/2s1j4CA

De openingstijden van de bibliotheekvestigingen zijn weer normaal.