Resultaten 1 - 10 van 17

In het kader van de Week van de Aflbetisering organiseren we allerlei activiteiten. Een daarvan is een gezellige informatieve avond in de bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp: de Taalborrel. Voor iedereen die graag de Nederlandse taal (beter) wil leren spreken en geintresseerd zijn in vrijwilligerswerk op het gebied van Taal.

Maak kennis met het Taalpunt van de bibliotheek. Tijdens de Taalborrel kun je meer informatie krijgen over 'Klik & Tik', Digisterken, het Taalcafé en één-op-één begeleiding.

In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseert de Bibliotheek Dinkelland een tweetal boekenmarkten waarvan de opbrengst bestemd is voor het Taalpunt Dinkelland. De opbrengst van de verkoop zal besteed worden voor aanschaf van materialen (o.a. taalspelletjes.).
Prijs per boek: € 0,50 of drie boeken voor slecht € 1,00.

In het Taalcafé kunnen anderstaligen in een ongedwongen en gezellige sfeer oefenen met het spreken en luisteren van de Nederlandse taal. Ze gaan samen met een vrijwilliger in gesprek over allerlei onderwerpen, bekijken foto’s en doen diverse taalspelletjes met elkaar. Op een gezellige plek zonder de druk van een lesprogramma. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die deze gesprekken wil begeleiden?

Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch.

Raakt u enthousiast en bevlogen door het volgende?

De bibliotheek Dinkelland heeft haar vestigingen in Ootmarsum en Denekamp. Er is veel dynamiek in het bibliotheekveld, op dit moment maken we een transitie door van de traditionele naar de maatschappelijke bibliotheek. De bibliotheek op school is hier een mooi voorbeeld van. Ook zullen onze vestigingen steeds meer veranderen van boekenvoorraden naar thirdplaces (ontmoetingsplekken) Door meer samen te werken, het vertrouwde noaberschap en innovatie willen we een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving waarin de inwoners centraal staan.

Elke maand kiest de redactie van BoekStart een aantal mooie en leuke boeken om voor te lezen aan baby's, peuters en kleuters.

Jasper Oude Engberink van de Kerkewei in Rossum en Arisha Abdoelhak van de Kameleon in Haaksbergen hebben afgelopen zaterdag in de bibliotheek in Enschede de regionale ronde gewonnen van de 26e Nationale Voorleeswedstrijd. Jasper las voor uit De Griezels van Roald Dahl. In zijn fragment over kronkelspaghetti bracht hij de emotie prima over, vond de jury. Jasper en Arisha gaan door naar de provinciale ronde op 10 april in Nijverdal  ( bron Tubantia, 11 maart 2019) Bibliotheek Dinkelland wenst Jasper en Arisha heel veel succes met het vervolg.

Nieuw en toch vertrouwd; dat is deze nieuwe website.
Na vele jaren 'trouwe dienst'  zwaaien we onze oude website uit en bieden u graag deze frisse en overzichtelijke site aan.