Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 10 van 17

Halloween draait om griezelen, en de grote klassieke componisten waren daar al dol op. Voorbeelden als de Danse macabre van Saint-Saëns en de heksensabbat uit Berlioz’ Symphonie Fantastique zijn overbekend. Daarom noemen we hier een paar voorbeelden die net iets minder bekend, maar even mooi zijn.

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Het dragen van een mondkapje is nu het landelijke advies bij een bezoek aan de Bibliotheek.
  • Was je handen voor en na je bezoek.
  • Ontsmet je handen voor en na het gebruik van computers, toiletten, werkplekken, printers en kranten/tijdschriften.
  • Bij gebruik van (computer)werkplekken, leestafel, leescafé en deelname aan activiteiten is registratie van contactgegevens verplicht.
  • Kom niet naar de Bibliotheek wanneer jij of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben.
  • Voor actuele openingstijden kijk op: vestigingen en openingstijden.

De laatste jaren heb ik namens de bibliotheek bij Aveleijn een voorleesuurtje mogen verzorgen. Tot mijn grote verdriet is een aantal van mijn luisteraars gestorven en heeft de Corona een einde gemaakt aan deze heerlijke activiteit. Wat nu?
Ik zou heel graag mijn vrijwilligerswerk voor de bibliiotheek willen voortzetten. Daar heb ik publiek bij nodig. Vandaar mijn voorstel voor een wekelijks voorleesmoment op de woensdagen. Ik denk aan mooie verhalen of passages uit boeken, die de moeite waard zijn te beluisteren. Kopje koffie bij de hand en wellicht even napraten over het gelezene. Elke woensdagmorgen om 10.00 uur in Bibliotheek Denekamp. 

Dat was mijn idee. Hebt u zin en de gelegenheid, mail even naar de bieb via en meld u zich even aan. U hoort dan van mij wanneer het voorlezen kan beginnen. U merkt het, ik heb er wel oren naar. 

Vriendelijke groet, Cees Donker 

p.s. Als je leest ben je nooit eenzaam! De wereld ligt aan je voeten, je verbeelding doet zijn genezende werking.

Activiteit: Voorleesuurtje voor volwassenen met Cees
Datum: Elke woensdagmorgen 
Locatie: Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp
Tijd: 10.00 uur tot 11.00 uur

Raakt u enthousiast en bevlogen door het volgende?

De bibliotheek Dinkelland heeft haar vestigingen in Ootmarsum en Denekamp. Er is veel dynamiek in het bibliotheekveld, op dit moment maken we een transitie door van de traditionele naar de maatschappelijke bibliotheek. De bibliotheek op school is hier een mooi voorbeeld van. Ook zullen onze vestigingen steeds meer verande- ren van boekenvoorraden naar thirdplaces (ontmoetingsplekken) Door meer samen te werken, het vertrouwde noaberschap en innovatie willen we een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving waarin de inwoners centraal staan.

Voor deze belangrijke keuzes zijn we op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden die ons bestuur kunnen versterken met aanvullende competenties. 

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur is er behoefte aan bij voorkeur bestuursleden met kennis en ervaringen in het ondernemerschap.

Interesse en uitgerust met een frisse blik? Dan komen wij graag met u in gesprek!

Solliciteren:

Stuur uw korte motivatie en CV voor 10 december naar Anthony van Peet,

Oktober 2020 staat in het teken van het beleven, het zelf maken en het ontdekken. Van 2 t/m 22 oktober kun je allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen uitproberen via workshops in de bibliotheek. Meekijken, meedoen en beleven, dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait! Je kunt zelf aan de slag met nieuwe maaktechnieken.

Geef je op via: , waarbij je je naam, leeftijd en telefoonnummer vermeldt en natuurlijk de workshop van je keuze. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Het programma in de bibliotheek ziet er als volgt uit:

1 - Vrijdag 2-10, van 15.00 – 16.30 uur, doelgroep 10 – 13 jaar: Cozmo.

Cozmo is een heel speciale robot, hij leert om met jou te spelen!

2 - Donderdag 8-10       Gaat niet door

3 - Vrijdag 9-10      Gaat niet door

4. Maandag 12-10, van 10.00 – 11.30 uur, doelgroep 6 – 9 jaar: Tekenrobot.

5. Maandag 12-10, van 12.30 – 14.00 uur, doelgroep 10 – 12 jaar: Tekenrobot.

Maak een tekening met hulp van een tekenrobot.

6 - Woensdag 14-10, van 10.30 – 12.00 uur , doelgroep 6 – 9 jaar: 3D Pennen.

Met een 3D-pen kun je met plastic tekenen in de ruimte.

7 - Woensdag 14-10, van 13.00 – 14.30 uur, doelgroep 10 – 12 jaar: Elektronische wenskaart.

Met behulp van een paper circuit maak je een wenskaart met een lichtje dat gaat branden als je er op drukt.

8 - Vrijdag 16-10, van 10.30 – 12.00 uur, doelgroep 6 – 9 jaar: Homey, de huisrobot.

In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey (http://homey.app). Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”).

9 - Vrijdag 16-10, van 13.00 – 14.30 uur, doelgroep 10 – 12 jaar: Makey, makey.  GAAT NIET DOOR

 

10 - Donderdag 22-10, van 15.00 – 16.30 uur, doelgroep 8 – 11 jaar: Zoutwaterauto’s.

De Shell: Salt Water Car is een project van Shells ‘Generation Discover’. Het doel is om duurzame ideeën op te doen, maar ook om kinderen kennis te laten maken met techniek. Bouw je eigen autootje dat rijdt op zout water en race tegen anderen!

Het activiteitenprogramma in Dinkelland is ook terug te vinden via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdinkelland.nl. Wil je uitgebreide informatie over de MaakMeeMaand? Kijk dan op: tetem.nl/maakmeemaand.

Voor alle kinderen onder ons (of hen die zich kind voelen) hebben wij iets nieuws in de verkoop: Make-it@Home kits van Tetem. Ga zelf aan de slag met het maken van een circuit buddie, zwevend potlood, robothand of een wenskaart mét lichtje! De kits zijn te koop voor €4,50 / €5,50 per stuk en zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Denekamp te koop

Let op: per kit zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar.

Op 18 juni had bibliothecaris Bert Jaspers de primeur; hij kon als eerste gebruik maken van de oplaadpaal voor zijn hybride auto. “Heel fijn dat dit nu ook hier op het parkeerterrein naast het Kulturhus mogelijk is” vindt Bert. “Er zullen ongetwijfeld steeds meer elektrische auto’s komen en dus ook meer bezoekers die tijdens een voorstelling of bibliotheekbezoek hun auto via de paal willen opladen. Dat kan al op enkele plekken in Denekamp, maar nu dus ook hier. Zelf kom ik uit Deventer en dan is de accu van mijn hybride echt wel leeg als ik op mijn werk arriveer. Fijn dat ik hem dan hier aan de stekker kan hangen. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. En des te meer oplaadplekken er zijn in het dorp, des te eerder zullen mensen de keuze voor een elektrische of hybride auto overwegen. Het kip-of-ei-verhaal dus. Mooi dat na enige tijd broeden dit ei hier in elk geval gelegd is. Met dank aan Karin Snijders van het Kulturhus, die mijn verzoek bij de gemeente heeft aangekaart.”   

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk. 

Naat het lenen van materialen heeft de Bibliotheek ook vele online mogelijkheden! We zetten hieronder alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.