Resultaten 1 - 10 van 17

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte kunnen op maandag 17 en donderdag 20 april bij ons terecht. Samen met Wijkracht Dinkelland organiseren we gratis belastingspreekuren. We helpen bij het invullen van de aangifte en kijken de aangifte na.

Denken aan “jij” en je eigen identiteit tijdens de Boekenweek in de bibliotheek Dinkelland.

Kom tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart naar de bibliotheek en ontdek nog meer over je eigen identiteit met behulp van onze talloze boeken. Want hoe beter wij onszelf leren kennen, hoe beter wij ook anderen kunnen begrijpen.

Voorleeskampioen van de gemeente Dinkelland is geworden: Donne Kamphuis van de Zevenster.
Op woensdag 1 februari werd voor de inmiddels al dertigste keer de jaarlijkse Voorleeswedstrijd gehouden. De kampioenen van de Dinkellander basisscholen, leerlingen uit de groepen 7 en 8, waren er helemaal klaar voor.

In het ‘Ondernemers Onderonsje’ gaat Artica, de creative agency uit het oosten, in gesprek met diverse enthousiaste ondernemers. Onlangs spraken ze tijdens de feestelijke opening van de Pop-up bieb in Ootmarsum met Frank Droste, directeur Kulturhus de Bijenkorf in Borne. Hij vertelde onder andere over de toekomstplannen van de Bibliotheek Ootmarsum en de tijdelijke locatie in Het Johannink aan de Dwarsstraat in Ootmarsum.

Lees hier het hele artikel!

20221201 impressie

Op donderdag 26 januari, Gedichtendag, was er een dichtavond georganiseerd in Bibliotheek Denekamp, op initiatief van Hendrik Haverkort en Hans Bornebroek. Als start en ter ere van de Poëzieweek 2023, met als thema ‘Vriendschap’. Hendrik en Hans koesteren niet alleen een gedichten vriendschap, in het dagelijks leven zijn ze ook al een hele tijd ‘fietsmaatjes’.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023. Op 25 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.

Na meer dan 50 jaar verlaten we de plek waar bewoners van Ootmarsum generaties lang hun boeken hebben geleend en gelezen. Midden in de stad, naast de kerk, in het oudste pand van Ootmarsum. Maar tijden veranderen. Behoeftes veranderen. De mensen veranderen. En wij? Wij veranderen mee.

Het BasisLab is vanaf januari 2023 in de bibliotheek Denekamp en vanaf februari 2023 in Ootmarsum geopend. Een hele maand lang wordt in een bepaald thema elke week met een bepaalde groep machines een leuke maakplaats-activiteit georganiseerd, waar je gratis aan kunt deelnemen!  Op deze manier hopen we iedereen in de gemeente Dinkelland kennis te laten maken met technologie en maakcultuur.

De Bibliotheek Dinkelland heeft zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils. Middels de campagne vraagt het Leger des Heils aandacht voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.