Resultaten 1 - 10 van 14

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 16 gratis online trainingen gegeven.

Elke maand heeft een ander thema, bijvoorbeeld de balans vinden en bewaren, storytelling of doelen stellen én behalen voor 2023. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Online activiteiten

Het aanbod bestaat uit sollicitatiespreekuren, trainingen en netwerkbijeenkomsten, die plaatsvinden tussen september en december. Alle activiteiten zijn online, zodat iedereen vanuit huis kan deelnemen.

Solliciatiespreekuren
JobOn trainingen
Walk & Talk trainingen

Bekijk hier alle trainingen en bijeenkomsten

Voor de 8 tot en met 12-jarigen hadden we in de zomervakantie iets leuks in petto! Op maandag 8 augustus was er namelijk een workshop heatpress in samenwerking met Tetem in de bieb.

Een heatpress wordt in het Nederlands ook wel een hittepers genoemd. Er zijn onder meer erg leuke tasjes, boekenleggers en placemats mee gemaakt, zoals je op de foto kunt zien.

Bibliotheek Dinkelland staat in de maanden juni, juli en augustus in het teken van Zomerlezen. Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

Op woensdag 2-2-2022, is de Voorleeswedstrijd van de gemeente Dinkelland gehouden. Helaas kon schoolkampioen Lily uit Weerselo wegens coronaquarantaine niet deelnemen, maar de kampioenen Fenna uit Saasveld, Feline uit Rossum, Evi uit Tilligte, Dycke uit Lattrop, Guusje uit Ootmarsum, Jens uit Agelo, Lisa uit Deurningen en Cato, Wiep, Charlotte, Siem en Cas uit Denekamp waren er wel.

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. Bibliotheken in Overijssel zetten zich er op verschillende manieren voor in dat iedereen volwaardig mee kan doen. Dat resulteert onder andere in een nieuwe zevendelige tv-serie genaamd ‘Klik ‘m aan’. "Klik ‘m aan" stimuleert inwoners van Overijssel op een laagdrempelige manier om aan te haken bij de digitale samenleving. De eerste aflevering is vanaf donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

Download hier de enige échte waardebon voor het BoekStartkoffertje voor je baby. Hiermee kan je het beroemde oranje koffertje met twee leuke prentenboekjes voor je baby GRATIS ophalen bij een Bibliotheek bij jou in de buurt. Je baby wordt ook nog eens gratis lid, dus waar wacht je nog op? Klik op de oranje knop om de PDF te printen.

Waardebon BoekStart