Resultaten 1 - 10 van 13

Eindelijk is het dan zover; vanaf deze maand hebben we – met dank aan Tetem – ons eigen BasisLab! Heb jij altijd al eens met een 3D scanner of -printer willen werken? Een laser-, foamsnijder of snijplotter? Of ben je misschien meer geïnteresseerd in de borduur- of vacuümvormmachine? Geen probleem, wij hebben het allemaal.

Vacature Bovenschoolse coördinator

“Ga jij samen met ons het plezier in kunst & cultuur bevorderen voor kinderen van 4-12 jaar?”

De bibliotheek Dinkelland zoekt een Bovenschools Cultuurcoördinator voor 12 tot 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 7 December 2022

De gemeente Dinkelland wil dat alle kinderen in het primair onderwijs in de basisschoolperiode in aanraking komen met alle facetten van kunst en cultuur. Als Bovenschools Cultuurcoördinator benadruk je het belang van cultuureducatie voor kinderen. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en borging van het cultuurbeleid op basisscholen en bouwt aan duurzame relaties tussen cultuuraanbieders en onderwijs.

Jij gaat:

- Het cultuuronderwijs coördineren in de gemeente in samenwerking met het basisonderwijs en culturele partners;

- Culturele partners en instellingen stimuleren om maatwerk te leveren voor de scholen;

- Ondersteunen bij de formulering en inbedding van het cultuureducatiebeleid van de basisscholen en van de gemeente;

- Deskundigheidsbevordering inzetten door netwerken en studiedagen te organiseren;

- Samen met de basisscholen een lokaal cultuurmenu samenstellen en culturele instellingen regelen voor de uitvoering;

- Adviseren over vernieuwende en passende culturele activiteiten en projecten in de gemeente;

- Zorg dragen voor een (meerjaren)begroting en verantwoording van de uitgaven;

- Leidinggeven aan het netwerk van interne cultuurcoördinatoren (ICC-ers) van de basisscholen;

- Deelnemen aan het Regionaal Overleg Cultuur;

- Contact onderhouden met de Rijnbrink Groep, de provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken en culturele organisaties.

Jij hebt:

- Hbo werk- en denkniveau;

- Kennis van cultuur en educatie;

- Flexibiliteit, innovatief vermogen;

- Een zelfstandige en resultaatgerichte werkhouding.

- Ervaring met het primaire onderwijs is een pré!

Waar kom je te werken?

Stichting bibliotheek Dinkelland in het Kulturhus, het gebouw in Denekamp waar wordt geleerd, gespeeld, gelezen en geleefd, waar je ontmoet, waar niks hoeft en waar heel veel mogelijk is.

Wij bieden:

Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken. Aanstelling per 01 januari 2023 voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging.

Heb je interesse? Stuur dan jouw motivatie en CV naar voor 7 december 2022.

Vestiging logolang Dinkelland CMYK

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. Bibliotheken in Overijssel zetten zich er op verschillende manieren voor in dat iedereen volwaardig mee kan doen. Dat resulteert onder andere in een nieuwe zevendelige tv-serie genaamd ‘Klik ‘m aan’. "Klik ‘m aan" stimuleert inwoners van Overijssel op een laagdrempelige manier om aan te haken bij de digitale samenleving. De eerste aflevering is vanaf donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

Download hier de enige échte waardebon voor het BoekStartkoffertje voor je baby. Hiermee kan je het beroemde oranje koffertje met twee leuke prentenboekjes voor je baby GRATIS ophalen bij een Bibliotheek bij jou in de buurt. Je baby wordt ook nog eens gratis lid, dus waar wacht je nog op? Klik op de oranje knop om de PDF te printen.

Waardebon BoekStart