Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 10 van 12

Voor alle kinderen onder ons (of hen die zich kind voelen) hebben wij iets nieuws in de verkoop: Make-it@Home kits van Tetem. Ga zelf aan de slag met het maken van een circuit buddie, zwevend potlood, robothand of een wenskaart mét lichtje! De kits zijn te koop voor €4,50 / €5,50 per stuk en zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Denekamp te koop

Let op: per kit zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar.

Op 18 juni had bibliothecaris Bert Jaspers de primeur; hij kon als eerste gebruik maken van de oplaadpaal voor zijn hybride auto. “Heel fijn dat dit nu ook hier op het parkeerterrein naast het Kulturhus mogelijk is” vindt Bert. “Er zullen ongetwijfeld steeds meer elektrische auto’s komen en dus ook meer bezoekers die tijdens een voorstelling of bibliotheekbezoek hun auto via de paal willen opladen. Dat kan al op enkele plekken in Denekamp, maar nu dus ook hier. Zelf kom ik uit Deventer en dan is de accu van mijn hybride echt wel leeg als ik op mijn werk arriveer. Fijn dat ik hem dan hier aan de stekker kan hangen. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. En des te meer oplaadplekken er zijn in het dorp, des te eerder zullen mensen de keuze voor een elektrische of hybride auto overwegen. Het kip-of-ei-verhaal dus. Mooi dat na enige tijd broeden dit ei hier in elk geval gelegd is. Met dank aan Karin Snijders van het Kulturhus, die mijn verzoek bij de gemeente heeft aangekaart.”   

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk. 

 

Algemene regels:  

 • Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft. 
 • Houd 1,5 meter afstand zowel in als buiten de bibliotheek. 
 • Leen doelgericht boeken. 
 • Gelieve niet onnodig aan de boeken zitten, tenzij je de intentie hebt om te lenen. 

Wanneer zijn de vestigingen geopend:  

 • Openingstijden Denekamp: maandags 13.30 - 20.00 uur, woensdags 13.30 - 17.30 uur, donderdags 13.30 - 20.00 uur  en vrijdags 13.30 -17.30 uur. 
 • Openingstijden Ootmarsum: maandags 13.30 - 20.00 uur en vrijdags van 13.30 - 17.30 uur. 
 • Bij de ingang is het mogelijk om je handen te desinfecteren.  

Inleveren en uitlenen:

 • Teruggebrachte materialen worden 36 uur in quarantaine geplaatst. Ze worden daarna pas opgeruimd.  
 • Voor het bedienen van de aanraakschermen bij de in- en uitleenbalie liggen tissue’s klaar om daarmee de schermen aan te raken. Medewerkers zullen regelmatig het scherm met speciale doeken schoonmaken.    
 • Ben je klaar met uitlenen dan is het de bedoeling zo snel mogelijk weer het pand te verlaten.In de bibliotheek Denekamp is  een aparte uitgang.  

Betalen:

 • Het is nu weer mogelijk registraties (o.a. boete) via de pin te betalen. We nemen geen contant geld aan.

En verder: 

 • Het is niet mogelijk om tijdschriften/kranten etc. te lezen in de Bibliotheek.
 • Het is nog niet mogelijk om gebruik te maken van de publiekscatalogus en overige computers.  
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. 

Naat het lenen van materialen heeft de Bibliotheek ook vele online mogelijkheden! We zetten hieronder alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per wek over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken?

 

Kunstmatige intelligentie (AL) is overal, ook in onze thuisomgeving. Ouders en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey (http://homey.app). Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI gedreven technologie.  
 
Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem.  
 
Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. 

 

Praktische informatie

 

Wanneer  Zaterdag 15 februari 2020
Doelgroep   Groep 1 (6 t/m 9 jaar)
Tijd  10.30 - 12.00 uur
Aantal deelnemers  Max. 12 kinderen

        

Wanneer  Zaterdag 15 februari 2020
Doelgroep   Groep 2 (9 t/m 12 jaar)
Tijd  13.00 - 14.30 uur
Aantal deelnemers   Max. 12 kinderen

 

Aanmelden 

Vemeld in de aanmelding de volgende gegevens:  naam, leeftijd en telefoonnummer (telefoonnummer wordt alleen gebruikt bij calamiteiten).

Klik op de knop Direct Aanmelden om een plaats te reserveren bij deze Workshop.

                                                                                                                                                       Button direct aanmelden 300x276 1 300x276          

Afgelopen vrijdag zijn alle Taalmaatjes geslaagd voor de cursus Succes!. Na het volgen van deze cursus kunnen de Taalmaatjes nog beter de deelnemers begeleiden die ondersteuning behoeven bij de Nederlandse Taal. Vier ochtenden hebben ze daarvoor een training gevolgd die werd gegeven door Dorine Muller van de Stichting Lezen&Schrijven.

Ook Taalmaatje worden? Neem dan contact op met dhr. Henk Rengerink (dinsdag en vrijdag aanwezig in de bibliotheek of via )

Kom ook gezellig naar het Taalcafé!
Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.