Website voorlezen

Nieuws

Resultaten 1 - 10 van 10
 • Bibliotheek Dichtbij Huis in Noord Deurningen

  Bibliotheek Dichtbij Huis in Noord Deurningen

  Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017
  Uw boeken Dichtbij Huis bezorgd!

  Binnenkort in Noord-Deurningen in Kulturhus de Mare aan de Nieuwewemestraat 3.

  Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Dinkelland  maakt het u makkelijk: Bibliotheek Dichtbij huis! (breng- en afhaalpunt)

  Op de volgende locatie zijn boeken en andere materialen zoals DVD’s af te halen. Reserveer vanuit huis op elk moment van de dag en de materialen worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie:

  - Kulturhus de Mare, Nieuwewemestraat 3 Noord-Deurningen. 

  Hoe werkt het:
  • Reserveer elk boek dat u wenst via onze site (www.bibliotheekdinkelland.nl). Een geldig 
     bibliotheekabonnement is noodzakelijk
  • Vul bij het afhaalpunt uw favoriete locatie in
  • Het boek bezorgen wij bij het gekozen afhaalpunt
  • U haalt het boek uit de Bibliotheekboekenkast
  • Het boek is al uitgeleend aan uw bibliotheekpas, dus u kunt het zo meenemen
  • In te leveren materialen hoeft u alleen maar op de inleverplank te zetten

  Weet u dat:
  • U ook snel en makkelijk kunt reserveren via de Bibliotheek Wise app op telefoon of tablet?
  • U alle boeken op de afhaalpunten kunt inleveren ook al zijn ze ergens anders geleend?
  • U een uitleentermijn van 3 of 4 weken hebt maar er extra transportdagen bij op komen?
  • Alle boeken en dus ook de nieuwste te reserveren zijn?

  Binnenkort worden er twee bijeenkomsten georganiseerd in het Kulturhus waar u informatie kunt krijgen over deze dienstverlening van de bibliotheek Dinkelland.

  * 19 september ’s morgens tijdens de huiskamer bijeenkomst
  * 26 september om 18.30 uur

  Het een en ander wordt mogelijk gemaakt door Kuturhus de Mare, Aveleijn Kulturhus Denekamp en Bibliotheek Dinkelland.
 • Levenstestament

  Levenstestament

  Gepubliceerd op: dinsdag 12 september 2017
  Wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt? 
  Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. 

  In die situaties is het goed erover na te denken wie uw financiële belangen en medische wensen gaat behartigen als u dit zelf niet meer kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. In wie heeft u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen in een levenstestament of volmacht. Voorwaarde is dat u op het moment van vastleggen en ondertekenen van de akte wilsbekwaam bent. 

  De Bibliotheek Dinkelland  en FNV-senioren organiseert een informatieavond over het levenstestament. De avond wordt verzorgd door mevr. Yolanda Vonhof van VWZ netwerk notarissen Denekamp.

  Wat           Informatie over Levenstestament
  Wanneer  Donderdag 21 september
  Waar         Kulturhus Denekamp
  Aanvang  19.30 uur
  Entree       Gratis
 • Doe mee aan Codewoord

  Doe mee aan Codewoord

  Gepubliceerd op: maandag 11 september 2017
  Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de bibliotheek, in de klas of thuis gratis aan de slag met het spel ‘CODEWOORD’, een internetspel dat op de website van de bibliotheek staat tijdens de Kinderboekenweek.
  Codewoord is een vraag- en antwoordspel rondom het Kinderboekenweekthema. Hoe meer antwoorden goed, hoe sneller uw leerlingen het codewoord kunnen kraken! Als leerkracht kunt u hier een les informatievaardigheden (slim zoeken op internet) aan koppelen.

  Klik HIER voor Codewoord (deze link is pas actief tijdens de Kinderboekenweek)
 • Najaarsactie Bibliotheek Dinkelland en Filmhuis Denekamp

  Najaarsactie Bibliotheek Dinkelland en Filmhuis Denekamp

  Gepubliceerd op: maandag 04 september 2017
  Als u in september een jaarlidmaatschap bij Bibliotheek Dinkelland afsluit, ontvangt u 2 vrijkaarten voor een film naar keuze. Voor de bestaande leden van de bibliotheek Dinkelland bieden we een korting van € 2,50 per toegangskaartje aan voor de filmvertoningen in september of oktober 2017. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het Kulturhus Denekamp op vertoon van uw abonnementskaart. U ontvangt korting op één toegangskaartje per bestaand abonnement.
 • Weerselo

  Weerselo

  Gepubliceerd op: maandag 24 juli 2017
  In verband met de herinrichting van het centrum in de kern Weerselo, zal binnenkort officieel het bibliotheekgebouw worden verkocht aan de gemeente Dinkelland.
  Vrijdag 21 juli was de bibliotheek voor het laatst geopend. Vanaf maandag 24 juli wordt het gebouw ontruimd. Vrijdag 21 juli is een groot gedeelte van de jeugdcollectie overgebracht naar de basisschool. Na de vakantie kunnen de leerlingen gebruik maken van de nieuwe voorziening “de Bibliotheek Op School” (dBos).
  Hebt u belangstelling om ons te helpen bij het uitlenen van boeken aan de leerlingen van de school en heeft u eens in de week twee uur tijd om te helpen? Dan komen wij graag met u in contact. U kunt uw interesse kenbaar maken via een mail () of telefonisch op woensdag- of donderdagmiddag (0541-351710).

  Tevens zijn we bezig om in samenspraak met de gemeente Dinkelland en de inwoners van Weerselo te kijken naar een andere bibliotheekvoorziening.
 • Boeken zoeken door invullen kenmerken

  Boeken zoeken door invullen kenmerken

  Gepubliceerd op: maandag 10 juli 2017
  Op deze pagina kun je een boek vinden op basis van de eigenschappen van het verhaal.
  Het beste resultaat staat bovenaan. Met WelkBoek vind je altijd een boek dat bij je past.
 • Volg een gratis cursus

  Volg een gratis cursus

  Gepubliceerd op: maandag 10 juli 2017
  Als lid van de Bibliotheek kun je gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Kies vandaag nog een cursus uit ons aanbod.
 • Vanaf 1 mei betalen voor Cd en Muziekdvd-aanvragen

  Vanaf 1 mei betalen voor Cd en Muziekdvd-aanvragen

  Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2017
  Leen je regelmatig cd's en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd en muziekdvd-aanvraag:
  • € 2 voor cd's en muziekdvd's die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
  • € 3 voor cd's en muziekdvd's uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
  Ben je in het bezit van een Topabonnement dan betaal je geen leengeld voor het lenen hiervan.
  Zodra je een aanvraag indient, komt er een pop up in beeld die je vertelt dat deze aanvraag € 2 ,00 of € 3,00 kost. Je wordt dus niet verrast door onverwachte kosten.
  Nadat wij de aangevraagde cd of muziekdvd voor je hebben klaargezet registreren wij dit bedrag. Dit kun je later met pinpas betalen in de Bibliotheek of via iDeal.
 • Computer-inloop-spreekuur

  Computer-inloop-spreekuur

  Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
  Elke dinsdagmorgen van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur in de vestiging Denekamp.
  Het computerinloopspreekuur is bedoeld voor iedereen met een computervraag, of het nu gaat om een iPad of ander merk tablet, een pc of laptop. Alle vragen worden zo goed mogelijk beantwoord door deskundige vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden van de Bibliotheek.
 • Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

  Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

  Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
  Goed nieuws! De LuisterBieb app heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij. Spannende luisterboeken van David Baldacci en Stieg Larsson en interessante hoorcolleges van Govert Schilling en Leo Samama.

  Voor ieder wat wils
  De LuisterBieb biedt volop luisterplezier voor jong en oud. Met honderden luisterboeken in veel genres is er voor ieder wat wils. Zo zijn er naast luisterboeken van Marion Pauw, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Baantjer ook romans van Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Harry Mulisch.

  Jeugdboeken zijn er onder meer van Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Hanna Kraan. En wat denk je van luisterboeken uit populaire series als Broederband de Grijze Jager en Gossip Girl?

  Verdiep jij je liever in een college over Geschiedenis, filosofie of over management (psychologie)? Dan zijn onze hoorcolleges van experts als Bas Haring, Maarten van Rossem, Midas Dekkers of Stephen Covey een aanrader.

  Voor leden én niet-leden
  De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.
  Wil je meer weten over de LuisterBieb? Kijk op bibliotheek.nl.