Website voorlezen

Nieuws

Resultaten 1 - 10 van 10
 • Biebboeken laten bezorgen in het Trefpunt of in Kulturhus de CoCeR

  Biebboeken laten bezorgen in het Trefpunt of in Kulturhus de CoCeR

  Gepubliceerd op: donderdag 11 januari 2018
  Nu de openbare bibliotheken gesloten zijn in Weerselo en Rossum, is het nog steeds mogelijk om reserveringen, boeken die je graag wil lezen, te laten bezorgen in Weerselo bij het Trefpunt of in Rossum in het Kulturhus Rabo De CoCeR. Hoe ?
  Wanneer u binnen de website van de bieb op de oranje Reserveer-knop hebt gedrukt, komt u in een tussenschermpje. Daar ziet u in oranje letters twee opties staan, namelijk Wijzig ophaalvestiging en Laten bezorgen. Kies voor Laten bezorgen en u ziet "Afhaalpunt ’t Trefpunt" en "Afhaalpunt Kulturhus de Cocer" staan. Maak een keuze, klik daarop en de rest wijst zich vanzelf. U krijgt een berichtje als het boek, al aan u uitgeleend, voor u klaarstaat. U hoeft het bij het ophalen dus niet meer op uw pas te zetten (Klik dus niet op Wijzig ophaalvestiging, want dan heb u alleen de keuze tussen de bibliotheken in Hengelo en Ootmarsum.)
  U kunt het geleende net als voorheen maximaal 4 weken lenen.
 • Geen Openbare Bibliotheek meer maar “Bibliotheek op School” en Breng- en afhaalpunt in Rossum

  Geen Openbare Bibliotheek meer maar “Bibliotheek op School” en Breng- en afhaalpunt in Rossum

  Gepubliceerd op: maandag 01 januari 2018
  Afgelopen zomer zijn  na langdurig overleg met B&W en besprekingen in de Raad voor de komende vier jaren de prestatieafspraken vastgelegd tussen de Gemeente Dinkelland en Bibliotheek Dinkelland. De komende vier jaar zal de bibliotheek voor een vastgesteld subsidiebedrag een aantal prestaties moeten leveren.De belangrijkste prestaties zijn:  voor elke basisschool een vorm van de Bibliotheek Op School (dBOS) en het realiseren van een Taal- en Digipunt om te zorgen dat mensen zich zelfstandig kunnen redden in de maatschappij.
  Omdat we als bibliotheek Dinkelland niet meer subsidie hebben ontvangen, zijn we genoodzaakt om ergens te bezuinigen om de gemaakte prestaties te kunnen realiseren.

  Als gevolg van deze bezuiniging zullen we dan ook de bibliotheekvoorziening in Rossum in de huidige vorm per 1 januari 2018 sluiten. De ruimte in het Kulturhus in Rossum zal vanaf deze datum gebruikt worden voor basisschool-leerlingen als Bibliotheek op School, en voor volwassenen daarnaast alleen als afhaal- en terugbrengpunt voor reserveringen.

  Er blijft namelijk nog steeds de mogelijkheid om digitaal materialen te reserveren, die dan op de bekende plek kunnen worden opgehaald.  Deze materialen zijn dan al direct aan u uitgeleend en kunnen op dezelfde plek teruggebracht worden.  Zodoende kunt u altijd dichtbij huis gebruik maken van de bibliotheek. Uiteraard kunt u met de huidige bibliotheekpas materiaal lenen in Bibliotheek Denekamp, Ootmarsum, Oldenzaal of elders in de provincie.
 • Twee nieuwe iPad / iPhone cursussen

  Twee nieuwe iPad / iPhone cursussen

  Gepubliceerd op: vrijdag 10 november 2017
  Basiscursus Ipad
  Voorinschrijving cursus Februari 2018 Het iCreate boek 2018 omschrijft de vele aspecten van de iPad of iPhone.
  In de jaarlijkse iPad & iPhone cursus van de Bibliotheek Denekamp leert u hoe hiermee om te gaan en dit opent voor u een nieuwe wereld van mogelijkheden. Belangstelling ? Schrijf u dan nu in via www.kulturhusdenekamp.nl

  Workshop Ipad, Foto, Film en Montage
  Het is herkenbaar: snel een aantal foto’s / films maken met iPad of iPhone. Echter hoe maak ik goede opnames en hoe kan ik deze met de standaard IOS apps bewerken en samenstellen tot een boeiende presentatie of film ? Dit alles is te leren in de workshop van de Bibliotheek Dinkellland in het Kulturhus Denekamp die Februari 2018 start. Belangstelling ? Schrijf u dan nu in via www.kulturhusdenekamp.nl
 • Bibliotheek Dichtbij Huis in Noord Deurningen

  Bibliotheek Dichtbij Huis in Noord Deurningen

  Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017
  Uw boeken Dichtbij Huis bezorgd!

  Binnenkort in Noord-Deurningen in Kulturhus de Mare aan de Nieuwewemestraat 3.
  Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Dinkelland  maakt het u makkelijk: Bibliotheek Dichtbij huis! (breng- en afhaalpunt)
  Op de volgende locatie zijn boeken en andere materialen zoals DVD’s af te halen. Reserveer vanuit huis op elk moment van de dag en de materialen worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie:

  - Kulturhus de Mare, Nieuwewemestraat 3 Noord-Deurningen. 

  Hoe werkt het:
  • Reserveer elk boek dat u wenst via onze site (www.bibliotheekdinkelland.nl). Een geldig 
     bibliotheekabonnement is noodzakelijk
  • Vul bij het afhaalpunt uw favoriete locatie in
  • Het boek bezorgen wij bij het gekozen afhaalpunt
  • U haalt het boek uit de Bibliotheekboekenkast
  • Het boek is al uitgeleend aan uw bibliotheekpas, dus u kunt het zo meenemen
  • In te leveren materialen hoeft u alleen maar op de inleverplank te zetten

  Weet u dat:
  • U ook snel en makkelijk kunt reserveren via de Bibliotheek Wise app op telefoon of tablet?
  • U alle boeken op de afhaalpunten kunt inleveren ook al zijn ze ergens anders geleend?
  • U een uitleentermijn van 3 of 4 weken hebt maar er extra transportdagen bij op komen?
  • Alle boeken en dus ook de nieuwste te reserveren zijn?

  Het een en ander wordt mogelijk gemaakt door Kuturhus de Mare, Aveleijn Kulturhus Denekamp en Bibliotheek Dinkelland.
 • Volg een gratis cursus

  Volg een gratis cursus

  Gepubliceerd op: zondag 10 september 2017
  Als lid van de Bibliotheek kun je gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Kies vandaag nog een cursus uit ons aanbod.
 • Boeken zoeken door invullen kenmerken

  Boeken zoeken door invullen kenmerken

  Gepubliceerd op: donderdag 07 september 2017
  Op deze pagina kun je een boek vinden op basis van de eigenschappen van het verhaal.
  Het beste resultaat staat bovenaan. Met WelkBoek vind je altijd een boek dat bij je past.
 • Weerselo

  Weerselo

  Gepubliceerd op: maandag 24 juli 2017
  In verband met de herinrichting van het centrum in de kern Weerselo, zal binnenkort officieel het bibliotheekgebouw worden verkocht aan de gemeente Dinkelland.
  Vrijdag 21 juli was de bibliotheek voor het laatst geopend. Vanaf maandag 24 juli wordt het gebouw ontruimd. Vrijdag 21 juli is een groot gedeelte van de jeugdcollectie overgebracht naar de basisschool. Na de vakantie kunnen de leerlingen gebruik maken van de nieuwe voorziening “de Bibliotheek Op School” (dBos).
  Hebt u belangstelling om ons te helpen bij het uitlenen van boeken aan de leerlingen van de school en heeft u eens in de week twee uur tijd om te helpen? Dan komen wij graag met u in contact. U kunt uw interesse kenbaar maken via een mail () of telefonisch op woensdag- of donderdagmiddag (0541-351710).

  Tevens zijn we bezig om in samenspraak met de gemeente Dinkelland en de inwoners van Weerselo te kijken naar een andere bibliotheekvoorziening.
 • Cd en Muziekdvd-aanvragen

  Cd en Muziekdvd-aanvragen

  Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2017
  Leen je regelmatig cd's en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd en muziekdvd-aanvraag:
  • € 2 voor cd's en muziekdvd's die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
  • € 3 voor cd's en muziekdvd's uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
  Ben je in het bezit van een Topabonnement dan betaal je geen leengeld voor het lenen hiervan.
  Nadat wij de aangevraagde cd of muziekdvd voor je hebben klaargezet registreren wij dit bedrag. Dit kun je later met pinpas betalen in de Bibliotheek of via iDeal.
 • Computer-inloop-spreekuur

  Computer-inloop-spreekuur

  Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
  Elke dinsdagmorgen van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur in de vestiging Denekamp.
  Het computerinloopspreekuur is bedoeld voor iedereen met een computervraag, of het nu gaat om een iPad of ander merk tablet, een pc of laptop. Alle vragen worden zo goed mogelijk beantwoord door deskundige vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden van de Bibliotheek.
 • Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

  Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

  Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
  Goed nieuws! De LuisterBieb app heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij. Spannende luisterboeken van David Baldacci en Stieg Larsson en interessante hoorcolleges van Govert Schilling en Leo Samama.

  Voor ieder wat wils
  De LuisterBieb biedt volop luisterplezier voor jong en oud. Met honderden luisterboeken in veel genres is er voor ieder wat wils. Zo zijn er naast luisterboeken van Marion Pauw, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Baantjer ook romans van Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Harry Mulisch.

  Jeugdboeken zijn er onder meer van Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Hanna Kraan. En wat denk je van luisterboeken uit populaire series als Broederband de Grijze Jager en Gossip Girl?

  Verdiep jij je liever in een college over Geschiedenis, filosofie of over management (psychologie)? Dan zijn onze hoorcolleges van experts als Bas Haring, Maarten van Rossem, Midas Dekkers of Stephen Covey een aanrader.

  Voor leden én niet-leden
  De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.
  Wil je meer weten over de LuisterBieb? Kijk op bibliotheek.nl.