Resultaten 1 - 8 van 8

Beperkt open in de zomervakantie

Gepubliceerd op: woensdag 19 juli 2017
    Tijdens de zomervakantie, vanaf 23 juli tot en met 3 september, zijn de bibliotheekvestigingen beperkt open. Denekamp is elke woensdag 13.30 - 17.30 uur en donderdag 13.30 - 20.00 uur geopend. Ootmarsum is in deze periode alleen op maandagen 24 juli en 28 augusutus van 13.30 - 20.00 uur geopend. Rossum is in deze periode alleen open op dinsdag 25 juli en 29 augustus van 13.30 - 17.30 en 18.30 - 20.00 uur. Weerselo is voor het laatst open op vrijdag 21 juli van 13.30 - 17.30 uur.

Lekker e-books mee op vakantie ?

Gepubliceerd op: dinsdag 18 juli 2017
    Wil je ook lekker e-books mee op vakantie. Als je lid bent van de bibliotheek dan kun je hier klikken voor informatie hoe het precies in zijn werk gaat. Ben je geen lid dan kun je ook tot 31 augustus nog gratis ebooks lenen op www.vakantiebieb.nl . Een prettige vakantie en ......veel leesplezier.

Boeken zoeken door invullen kenmerken

Gepubliceerd op: maandag 10 juli 2017
    Op deze pagina kun je een boek vinden op basis van de eigenschappen van het verhaal.
    Het beste resultaat staat bovenaan. Met WelkBoek vind je altijd een boek dat bij je past.

Volg een gratis cursus

Gepubliceerd op: maandag 10 juli 2017
    Als lid van de Bibliotheek kun je gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Kies vandaag nog een cursus uit ons aanbod.

Vanaf 1 mei betalen voor Cd en Muziekdvd-aanvragen

Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2017
    Leen je regelmatig cd's en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd en muziekdvd-aanvraag:
    • € 2 voor cd's en muziekdvd's die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
    • € 3 voor cd's en muziekdvd's uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
    Ben je in het bezit van een Topabonnement dan betaal je geen leengeld voor het lenen hiervan.
    Zodra je een aanvraag indient, komt er een pop up in beeld die je vertelt dat deze aanvraag € 2 ,00 of € 3,00 kost. Je wordt dus niet verrast door onverwachte kosten.
    Nadat wij de aangevraagde cd of muziekdvd voor je hebben klaargezet registreren wij dit bedrag. Dit kun je later met pinpas betalen in de Bibliotheek of via iDeal.

Werkzaamheden in Ootmarsum

Gepubliceerd op: maandag 19 juni 2017
    Als alles volgens plan verloopt beginnen we in de week van 26 juni a.s. met de werkzaamheden in de bibliotheek Ootmarsum.
    In het kader van de nieuwe visie van de bibliotheek Dinkelland zal in Ootmarsum een gedeelte van het gebouw worden teruggeven aan de gemeente Dinkelland. De bibliotheek moet daardoor de oude situatie  herstellen. M.a.w. er zal een muur worden geplaatst tussen het gedeelte van de ruimte  dat eigendom is van de gemeente en het pand dat eigendom is van de Stichting Bibliotheek Dinkelland.
    Het een en ander betekent wel dat er in de week van 26 juni enige overlast is tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Wij zullen zoveel mogelijk maatregelen nemen om deze overlast te beperken o.a. door het tijdelijk aanbrengen van een afscheiding.Voor moeders met kinderwagens en mensen die gebruik maken van een rolstoel wordt een speciale (tijdelijke) voorziening getroffen bij de hoofdingang van de bibliotheek Ootmarsum aan het Kerkplein.

Computer-inloop-spreekuur

Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
    Elke dinsdagmorgen van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur in de vestiging Denekamp.
    Het computerinloopspreekuur is bedoeld voor iedereen met een computervraag, of het nu gaat om een iPad of ander merk tablet, een pc of laptop. Alle vragen worden zo goed mogelijk beantwoord door deskundige vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden van de Bibliotheek.

Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017
    Goed nieuws! De LuisterBieb app heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij. Spannende luisterboeken van David Baldacci en Stieg Larsson en interessante hoorcolleges van Govert Schilling en Leo Samama.

Voor ieder wat wils
    De LuisterBieb biedt volop luisterplezier voor jong en oud. Met honderden luisterboeken in veel genres is er voor ieder wat wils. Zo zijn er naast luisterboeken van Marion Pauw, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Baantjer ook romans van Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Harry Mulisch.

Jeugdboeken zijn er onder meer van Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Hanna Kraan. En wat denk je van luisterboeken uit populaire series als Broederband de Grijze Jager en Gossip Girl?

Verdiep jij je liever in een college over Geschiedenis, filosofie of over management (psychologie)? Dan zijn onze hoorcolleges van experts als Bas Haring, Maarten van Rossem, Midas Dekkers of Stephen Covey een aanrader.

Voor leden én niet-leden
    De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.
    Wil je meer weten over de LuisterBieb? Kijk op bibliotheek.nl.