Nieuws uit de Bibliotheek

Workshop 'Kleren, Stijl en Kleuren'

Weg met kledingstress, twijfels en miskopen! Gerdien Letteboer van klerenenkleur.nl laat je dinsdag 26 maart kennismaken met de wereld van kleur en stijl. 
Welke kledingstijlen zijn er eigenlijk? Wat is een goede roklengte voor jou en welke kleuren laten jou stralen? Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 tot 21.30 uur. De toegang is gratis. Meld je wel even aan via 

Gerdien is Kledingcoach en je kan bij haar terecht voor een kleur-en stijladvies, Shop in eigen kast, personal shopping en workshops. Tijdens deze workshop gaat Gerdien vertellen hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Gerdien zou het heel erg leuk vinden als je een kledingstuk dat je niet of nauwelijks draagt, meeneemt naar de workshop. Hier kunnen we dan mee aan de slag. 
 
Ze is van kinds af aan al geïnteresseerd in mode en kleding en is al jaren werkzaam in deze branche. 
In 2017 heeft ze de opleiding tot Kledingcoach gevolgd bij Mooi Stijl Opleidingen in Apeldoorn en sinds ze de opleiding heeft afgerond maakt ze vrouwen blij met een kledingstijl die écht bij hen past. 
Tijdens de workshop vertelt Gerdien over de kledingstijlen die er zijn. Een kledingstijl heeft niks met mode te maken, maar wel met wat je bewust of onbewust uitstraalt. Het is interessant je af te vragen waarom je kiest voor een bepaalde kledingstijl. Past deze bij wie jij bent, of zou je beter tot je recht komen in een andere kledingstijl? 
Op je werk ben je vaak gebonden aan bepaalde kledingvoorschriften, maar ook op je werk kan je zeker je eigen kledingstijl inzetten. 
Door middel van de kleding die je draagt kan je namelijk laten zien wie jij bent. 
Verder zal Gerdien vertellen over de bodybalanspunten, waar we bij een stijladvies naar kijken. We kijken naar de verhoudingen van je lichaam en kunnen met de juiste kleding ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld optisch langer lijkt, of er slanker uitziet. En dat laatste willen heel veel vrouwen heeft Gerdien de afgelopen periode gemerkt. 
Over kleur kan Gerdien je ook een heleboel vertellen. De meeste mensen kennen de seizoenstypes. Dus de winter-zomer-lente-of herfsttypes. Maar zo eenvoudig ligt het niet, omdat mensen nu eenmaal niet in een hokje zijn te plaatsen. Gerdien vertelt over haar eigen manier van werken. 
Het is natuurlijk niet mogelijk om iedereen te voorzien van een volledig kleur-en Stijladvies, maar je zult er een heleboel van opsteken en met allerlei tips en inspiratie weer huiswaarts gaan.