Schrijver Pieter Koolwijk in Denekamp

Op maandagmorgen 1 juli was de jeugdboekenschrijver Pieter Koolwijk te gast in het Kulturhus te Denekamp. Op uitnodiging van de bibliotheek kwam Pieter vertellen over zijn leven en natuurlijk over de boeken die hij geschreven heeft. De leerlingen van de basisscholen de Veldkamp en de Alexander hadden van tevoren boeken van de auteur gelezen en waren dus al goed op de hoogte. Pieter (1974) groeide op in Zuid-Holland, maar woont al geruime tijd in Emmen. Hier was het waar hij het schrijven herontdekte en de boekpersonen Vlo en Stiekel tot leven kwamen. Uitgeverij Lemniscaat was enthousiast over het verhaal en gaf Pieter de kans van zijn bedenksels een echt boek te maken. Met als resultaat dat dat boek inmiddels in zeven landen te koop is.
Als kleine jongen was Pieter gek op de boeken van Roald Dahl. Eigenlijk nog steeds. Als je hem naar zijn lievelingsboek vraagt, dan zal hij direct “De Griezels” antwoorden. Pieter houdt van vrolijke verhalen, vol met vreemde situaties die eigenlijk net niet kunnen. Die vindt hij het leukst om te lezen, maar vooral om zelf te schrijven. Want dat doet hij het liefst, naast het bezoeken van scholen en bibliotheken. Vooral als hij zijn jonge publiek iets mee kan geven om nét wat langer over na te denken. En dat is aardig gelukt, want de leerlingen uit Denekamp hebben niet alleen een hele grappige ochtend meegemaakt, waarin ze zelf mochten meewerken aan de totstandkoming van een lachwekkend verhaal, maar ze konden ook horen over welke problemen (vluchtelingenvraagstuk) er en passant in een spannend boek verweven kunnen zitten. Om nog eens over na te denken dus.