High Tech voor kinderen

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar proefjes doen met het zelf energie opwekken. Op deze manier worden ze op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie. De bibliotheek wil samen met Tetem Enschede/Twentse Maakplaatsen op deze bescheiden manier vorm geven aan het stimuleren van ontwikkeling, innovatie en onderzoek in de regio. Dat doen we via het High Tech-programma. Dit programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), gaming en als eerste op ‘Free Energy’.

Wat is er voor de jonge onderzoekertjes te doen?
- Workshop zelfrijdende auto: Hoe kun je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden. Doelgroep 6-9 jaar.
- Workshops windmolen/propeller/zonne-energie: Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica-onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Doelgroep 10-12 jaar.

Aanmelden
Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe leuk het is als je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! Wees er wel snel bij, want een workshop is beperkt tot maximaal twaalf deelnemers per keer. De workshops worden gegeven op woensdag 17 juli en duren ongeveer één tot anderhalf uur.
- Een autootje laten rijden, voor 6 - 9 jaar: van 10.30 - 12.00 uur.
- Zonne-energie, voor 9 - 12 jaar: van 13.30 - 15.00 uur.
Deelname is gratis. Geef je snel op via: , want vol = vol!