Zevende editie van de Nationale Voorleeslunch

In het kader van de Nationale Ouderendag hebben we 8 oktober de zevende editie van de Nationale Voorleeslunch gevierd.

Voorlezen aan ouderen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten en herinneringen op te halen. Dat laat het verhaal van Maarten Spanjer als geen ander zien. Hij neemt de ouderen mee naar februari 1969, waar het verhaal zich afspeelt tegen de achtergrond van de wedstrijd Ajax tegen Benfica.

In restaurant 't Peerke hebben een kleine 30 ouderen woensdagmiddag genoten ven het verhaal "Godfried Vermist". Het verhaal werd voorgelezen door Henk Rengerink, consulent van de Bibliotheek Dinkelland, terwijl Frank Droste (Kulturhus Borne) voor de muzikale omlijsting heeft gezorgd

Als afsluiting hebben de ouderen genoten van een heerlijke lunch van 't Peerke.