Jasper Oude Engberink wint de Dinkellandse Voorleeswedstrijd

Jasper Oude Engberink van basisschool de Kerkewei uit Rossum heeft woensdag 29 januari de Dinkellandse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kulturhus Denekamp. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Dinkelland vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 13 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator  naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl goochelaar Jan het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter [Hans d'Hollosy  gesproken.

Jasper Oude Engberink las een fragment voor uit het boek De reuzenperzik van Roald Dahl.  Jasper zal één van de deelnemers zijn aan de halve  finale die op zaterdag 7 maart  gehouden zal worden in Losser.