Ninthe Nijland: Voorleeskampioenschap Dinkelland 2021

In een ongewone setting vond woensdagmiddag de gemeentelijke Voorleeswedstrijd plaats. Niet zoals vertrouwelijk in de theaterzaal van het Kulturhus in Denekamp met een kleine honderd aandachtige en meelevende supporters, maar in deze tijd van Corona gaat dit ook heel anders. Alle deelnemers zaten thuis achter hun computer of laptop en lazen een verhaal voor uit hun favoriete boek.

Ook de jury bestaande uit Gerdi Beuvink en Cees Donker waren digitaal aanwezig, terwijl goochelaar Jan het een en ander op ludieke wijze aan elkaar praatte. Nadat alle schoolkampioenen hun verhaal hadden voorgelezen zorgde goochelaar Jan voor een gezellige en onderhoudende pauze.

Na een spannend strijd werd Ninthe Nijland door de jury uitgeroepen tot Voorleeskampioen Dinkelland 2021. Ninthe vertegenwoordigd Dinkelland op 12 maart in Almelo waar de regionale ronde zal plaatsvinden.