Vrijwilligersvacature: Trainer DigiSterker

Met de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’ leer je deelnemers wat ze met een DigiD kunnen doen. Ook wijs je hen de weg te vinden op verschillende websites van de overheid.

De bibliotheek besteedt ook aandacht aan andere basisvaardigheden, zoals computer- en taalvaardigheden. De trainer ondersteunt en begeleidt om de maatschappelijke participatie en persoonlijk ontwikkeling van de deelnemers te bevorderen.

De deelnemers komen vier keer in achtereenvolgende weken bij elkaar gedurende ca. twee uur.

Wij zijn op zoek naar:

• Vrijwilligers die kunnen ondersteunen tijdens de cursus DigiSterker die wordt gegeven door een bibliotheekmedewerker
  • Vrijwilligers die flexibel zijn en hun enthousiasme willen inzetten voor de Bibliotheek

Wat vragen wij van jou?

• Je beschikt over goede sociale vaardigheden
  • Je kunt zelfstandig een groep cursisten begeleiden (ontvangen cursisten, begeleiden en ondersteunen tijdens de cursus, uitleggen en doorverwijzen)
  • Je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
  • Je beschikt over goede digitale vaardigheden

Wat bieden wij jou?

• Een gezellige en inspirerende werkplek met leuke collega's
  • Scholiing tot gecertificeerd docent DigiSterker
  • Afwisselend vrijwilligerswerk