Nieuws uit de Bibliotheek

We zijn weer open!

We zijn weer open!

Goed nieuws! Bibliotheek Dinkelland is vanaf donderdag 20 mei weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.  Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.  

Boeken lenen en terugbrengen 

Je mag weer zelf boeken uitkiezen, lenen en terugbrengen. (Vergeet je pasje niet mee te nemen).  
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden naast de standaard coronamaatregelen (dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand houden en bij verkoudheid en andere klachten thuisblijven), de volgende coronamaatregelen; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en wanneer deze op zijn (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Daarnaast ben je verplicht je te registreren middels de formulieren die klaarliggen bij de mandjes. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven.  

Leescafé en werkplekken  

Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken. Voorlopig is de Bibliotheek alleen als doorstroomlocatie geopend, wat betekent dat een verblijf nog niet mogelijk is. Kranten en tijdschriften lezen, werken en studeren, printen en kopiëren hopen we zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten.   

Openingstijden 

 • Denekamp 
  Maandag en donderdag van 13.30 - 20.00 uur 
  Woensdag en vrijdag van 13.30 - 17.30 uur 
 • Ootmarsum 
  Maandag van 13.30 uur – 20.00 uur 
  Woensdag van 14.00 uur – 17.00 uur 
  Vrijdag van 10.30 - 17.30 uur 

Reservering annuleren 

Tip: Als je een reservering hebt gedaan, maar deze toch niet nodig hebt, dan kun je deze zelf in de app of op MijnBibliotheek annuleren. Je maakt de volgende lener hier heel blij mee. 

Zomer-uitleentermijn vanaf 20 mei 

Vanaf 20 mei starten we weer met een uitleentermijn, maar omdat de zomer er ook aankomt hanteren we gelijk de zomer-uitleentermijn. I.p.v. 4 weken hanteren we vanaf 20 mei een uitleentermijn van 6 weken. 
De zomer-uitleentermijn geldt tot 15 augustus.  

Heb je vragen? 

We helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via  of via 0541-351710. 

We zijn ontzettend blij dat we jullie vanaf 20 mei weer kunnen verwelkomen en willen jullie graag nogmaals heel hartelijk bedanken voor al jullie begrip, geduld en steun! 

Blij gezond en let goed op elkaar,  
alle medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Dinkelland