Voorlees-vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress Dinkelland zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Je ontmoet elkaar thuis of in de bibliotheek. Samen met de ouders ga je lekker aan de slag met taal en (voor)lezen.

Voor wie?
De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren.

Omschrijving
De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen om zo de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de leescultuur thuis te verbeteren.
Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig!
Een vrijwillige voorlezer gaat twintig keer bij een gezin voorlezen en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boeken en verhalen. Ook maakt het gezin kennis met de mogelijkheden en het aanbod van de Bibliotheek.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl/locatie/dinkelland. Wil je meer informatie over het project of je opgeven als voorlezer ?
Neem dan contact op met Richard Zwienenberg, projectleider VoorleesExpress. Email: