Historische reis door Noord Oost Twente met Eddy Oude Voshaar

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal neemt de bekende natuurfotograaf, schrijver en verteller Eddy Oude Voshaar winnaar van de Losserse cultuurprijs u op een hilarische wijze mee op reis door de adembenemende schoonheid van Noordoost- Twente en het Duitse grensgebied het het land van de Dinkel.

Het is een avondvullend programma met Twentse verhalen,  met oog voor bijzondere details vol humor, improvisatie, schitterende fotografie en passie.

In 1982 ben ik begonnen met hardlopen door het Dinkeldal. Langzaam raakte ik besmet met het loopvirus en de afstanden werden steeds langer en zo kreeg ik een relatie met het Land van de Dinkel. Mijn eerste marathon liep ik in 1988 in Enschede en onvermoeibaar als het sopranen gezang van de nachtegalen aan de Dinkel in mei, liep ik door de schoonheid van Noordoost-Twente en het grensgebied elke loop werd een vakantiegevoel voor mij. Vooral Zondagsmorgens vroeg hoor je dan zo mooi het zingen van de klokken nu eens aanzwellend dan weer wegstervend komend uit de galmgaten van de kerktorens vanuit Bad Bentheim, Gildehaus, Oldenzaal en Gronau, dan weer we komen en uit de verte. Het eeuwenoude gebeier gaar over het Drieland, Zandbergen, Losser en door merg en been.

Vrijwel dagelijks struint hij met zijn camera langs de Dinkel of de Ruenbergerbeek (Goorbach), met zijn geweldige woudreuzen van bomen, door het nevelige, mystieke, betoverend mooie grensgebied. Altijd op zoek naar dat ene speciale moment. Het moment is zo mooi dat je bijna niet meer terug wilt. Deze momenten duren slechts enkele minuten. Soms vindt je het, soms vindt je het niet. En elke keer is het weer anders ! De Oelermars is overdag niets, maar avonds dan is het Scandinavië aan de Dinkel. Het licht is soms bijna hemels, buitenaards mooi.

Wanneer: 20 oktober 2021
Locatie  : Kulturhus Denekamp
Kosten  : € 5,00 (vooraf koffie/thee)

Ticket bestellen