Nieuws uit de Bibliotheek

Schoolbibliotheek Basisschool de Zevenster

Schoolbibliotheek Basisschool de Zevenster

De Zevenster is de twaalfde en voorlopig ook de laatste basisschool (in afwachting van de opening van de nieuwe bibliotheekvestiging te Ootmarsum) die voorzien is van de Bibliotheek op School.


De schoolbibliotheek is ingericht in samenwerking met intern begeleider Juul Nijmeijer van de Zevenster en Bert Jaspers, specialist onderwijs van de Bibliotheek Dinkelland. De uitlening wordt verzorgd door biebouders, vrijwilligers uit de groep van ouders van de leerlingen. De collectie bestaat uit ca. 1.450 titels, waaronder ook veel prentenboeken en tevens Engelstalige boekjes.

De leerlingen waren super enthousiast over hun nieuwe schoolbibliotheek en konden (tijdens de inrichting net voor de zomervakantie) nauwelijks wachten om al die nieuwe boeken te kunnen lezen.

De Bibliotheek op school is een landelijke educatieve aanpak waarin scholen structureel samenwerken met de lokale bibliotheek aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Het belangrijkste doel is om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis.

  dBos_Zevenster_Dinkelland.jpg dBos zevenster Dinkelland1 dBos Zevenster Dinkelland3