Nieuws uit de Bibliotheek

Siem Nijhuis Dinkellander Voorleeskampioen!

Siem Nijhuis Dinkellander Voorleeskampioen!

Op woensdag 2-2-2022, is de Voorleeswedstrijd van de gemeente Dinkelland gehouden. Helaas kon schoolkampioen Lily uit Weerselo wegens coronaquarantaine niet deelnemen, maar de kampioenen Fenna uit Saasveld, Feline uit Rossum, Evi uit Tilligte, Dycke uit Lattrop, Guusje uit Ootmarsum, Jens uit Agelo, Lisa uit Deurningen en Cato, Wiep, Charlotte, Siem en Cas uit Denekamp waren er wel.

De presentator die de hele wedstrijd vrolijk aan elkaar kletste en zijn publiek in de pauze ook nog vermaakte met onnavolgbare trucs was goochelaar Jan Kosters, de Nederlandse Kampioen Kindergoochelen, zodat er eigenlijk toch dertien kampioenen in de zaal stonden.

 

Na twee spannende rondes, die voor sommigen wel heel enerverend waren, kwam de jury, bestaande uit Gerdi Beuvink (voorzitter), Maike Bouwhuis en Jolanda Rolink, eindelijk met het definitieve oordeel. De derde plaats was voor Dycke Niehof, het zilver voor Cato Ottink en de winnaar was Siem Nijhuis, die zich nu de Dinkellander Voorleeskampioen mag noemen. Hij mag proberen of hij nog meer faam kan verzamelen door op 7 maart de regionale ronde in Hengelo te winnen, daarna de provinciale ronde en wellicht uiteindelijk te schitteren als onze Nationale Kampioen.

Maar eerst nog maar even genieten van de status als beroemdheid binnen basisschool de Zevenster in Denekamp.