Schrijfster Tosca Menten in Kulturhus Denekamp

Afgelopen woensdag 8-3 waren kinderboekenschrijfster Tosca Menten en haar vaste muzikale begeleider Mirek Walton te gast in de theaterzaal van het Kulturhus te Denekamp.

Ze gaven twee voorstellingen voor de groepen 5 van in totaal negen basisscholen uit Dinkelland. Natuurlijk ging het o.a. over Tosca’s mateloos populaire boekenserie Dummie de Mummie, maar ook over grappige en opmerkelijke voorvallen in haar leven. Zoals haar zoontje dat met zijn vinger in een bowlingbal vast kwam te zitten, daar dagen mee rondliep en tenslotte daarvan bevrijd werd, maar daarbij prompt de bal op zijn voet liet vallen, waardoor hij ook nog een tijdje met een gipsen poot rond mocht lopen.

Veel grappige liedjes mochten meegezongen worden, dat ook enthousiast en met veel voetgetrappel werd gedaan. Sommige meesters en juffen werden zelfs naar het podium geroepen om samen met Tosca een dansje in te studeren. Een swingende voorstelling kortom, waarbij de auteur nog wel fijntjes opmerkte dat behalve zingen ook lezen heel goed voor je is: “Één boek lezen maakt je slimmer, twee boeken maken je nog veel slimmer en bij honderd boeken hoef je nooit meer naar school”. Die boodschap ging erin als koek.

𝘿𝙪𝙢𝙢𝙞𝙚 𝙙𝙚 𝙈𝙪𝙢𝙢𝙞𝙚 𝙗𝙤𝙚𝙠𝙚𝙣 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙝𝙞𝙚𝙧: https://bit.ly/3F8VOsd