Boekstart voor Baby’s

Vind meer artikelen over

Voor welke leeftijd? 0-4 (peuters en kleuters), 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Activiteiten
Thema Ouderschap

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen

Veel mensen denken dat baby's nog te jong zijn om voor te lezen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit juist een zeer gunstig effect te hebben op de taalontwikkeling van het kind. Samen boekjes kijken, plaatjes benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Het BoekStartpakket

Alle ouders van baby's krijgen na 4 of 7 maanden op het consultatiebureau een waardebon voor een gratis BoekStart-pakket. Dit pakket is af te halen in de Bibliotheek. Het is een koffertje met prentenboeken en informatie over voorlezen. Baby's worden bovendien gratis lid van de Bibliotheek!

BoekStart in de Bibliotheek

Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek vind je heel veel prentenboeken voor baby's van 0 tot 2 jaar. Een mooie collectie boeken om te lenen, zodat je kunt voorlezen met de nodige afwisseling. Ook kun je in de Bibliotheek terecht voor advies en tips over het voorlezen aan baby's en worden er regelmatig informatieve bijeenkomsten voor ouder en kind georganiseerd.

Download de gratis BoekStartapp voor IOS en Android

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijkse actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten, die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Kom langs bij de Bibliotheek of kijk op: www.boekstart.nl.

Download je waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje

Download hier de enige échte waardebon voor het BoekStartkoffertje voor je baby. Hiermee kan je het beroemde oranje koffertje met twee leuke prentenboekjes voor je baby GRATIS ophalen bij een Bibliotheek bij jou in de buurt. Je baby wordt ook nog eens gratis lid, dus waar wacht je nog op? Klik op de oranje knop om de PDF te printen.

Waardebon BoekStart