Onderwijs Hulpmiddelen
Voor welke leeftijd? 18+ (iedereen boven 18)
Thema Onderwijs

Onderwijshulpmiddelen

Taal speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van kinderen. Door vaak, veel en met plezier te lezen, worden kinderen beter in taal. Ook het leren omgaan met informatie en media is belangrijk voor de kinderen van vandaag. De Bibliotheek heeft voor het basisonderwijs en de kinderopvang producten en diensten die de taalvaardigheid stimuleren en de mediawijsheid vergroten.

Voor wie?
Medewerkers die werkzaam zijn in het basisonderwijs of de kinderopvang en die het (voor)leesplezier en de vaardigheid in het omgaan met digitale media willen stimuleren.

Omschrijving
De Bibliotheek heeft voor u programma’s beschikbaar zoals de Bibliotheek op School en Boekstart. Deze diensten vallen onder de noemer: Doorgaande Lijn Lezen & Mediawijsheid. Deze lijn is gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar. De dienstverlening van deze lijn ondersteunt u in het proces van stimuleren en bevorderen van lezen en mediawijsheid bij kinderen. Naast deze lijn is er ook een kennisbank met producten en diensten via de website Bibliowijzer.

Belangstelling?
Wilt u iemand spreken over de verschilende producten neem dan contact op met Bert Jaspers. Telefonisch bereikbaar onder nummer 0541 - 351710 of per mail.

Meer informatie

Ook interessant