sonyBibliotheek Dinkelland leent e-readers uit. Leden van de bibliotheek kunnen de e-reader 4 weken gratis lenen en thuis uitproberen. Op de e-reader staan ongeveer 20 titels variërend van actuele titels tot klassieke werken.

Wat is een e-reader?
Een e-reader is een draagbaar apparaat met een scherm, een soort digitaal boek. De teksten op het scherm zien eruit alsof ze op papier gedrukt zijn. Een e-reader biedt de mogelijkheid voor opslag van honderden e-books.
De bibliotheek volgt de (digitale) ontwikkelingen op het gebied van lezen op de voet en biedt daarom aan leden de mogelijkheid kennis te maken met de e-reader.

Wat kan ik met de e-reader van de bibliotheek?
Je kunt kennismaken met het fenomeen e-reader, het apparaat gebruiken om te lezen en te kijken of je het bijvoorbeeld zelf aan wilt schaffen. Op de e-reader staan een aantal titels .
Het is niet de bedoeling op deze e-reader zelf e-books te plaatsen of de bestaande titels te verwijderen.

Wat zijn de leenvoorwaarden?
Voor de e-reader gelden dezelfde leenvoorwaarden als voor andere materialen bij de bibliotheek. Drie weken lenen, geen leengeld, meer dan 1x verlengen mogelijk indien de reader niet gereserveerd is en reserveren is gratis.