Leestip: De Camino wint NS Publieksprijs

Gepubliceerd op: 9 november 2023 08:45

De Camino van Anya Niewierra heeft de NS Publieksprijs 2023 gewonnen en mag zich het 'Boek van het Jaar' noemen! Een betere leestip kun je niet krijgen, want maar liefst 34% van de 106.914 stemmen ging naar dit boek!

De Camino is te lenen bij de Bibliotheek, maar mocht je niet kunnen wachten: het boek is ook als e-book te lezen! Heb jij een abonnement bij de bieb, dan heb jij ook toegang tot alle e-books. En dus ook tot De Camino

Reactie
In een reactie op haar overwinning laat Anya Niewierra's aan NS Publieksprijs weten: ‘Ik ben vereerd, ontroerd ook, maar bovenal ontzettend dankbaar. Elke prijs is bijzonder, maar het winnen van een publieksprijs is extra speciaal. Ik bof met mijn lezers, want dankzij hen is De Camino het succes geworden dat het nu is. En daar reken ik ook de boekverkopers onder! Zij waren het die het boek vanaf het begin omarmden en anderen wisten te enthousiasmeren. Zonder al mijn lezers was dit niet gelukt! Bedankt voor jullie stem, jullie enthousiaste reacties, en vooral voor het lezen!’.  

Andere genomineerde boeken
De andere boeken die waren genomineerd voor deze prijs zijn gekozen uit de bestverkochte titels tussen 1 juli 2022 en 1 juli 2023. Dit waren de boeken Alter ego van Esther Verhoef, Het Koninklijk Huis van Herman Koch, Koraalrif van Suzanne Vermeer, Wat stilte wil van Arthur Japin en Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold van Israel van Dorsten.