Verbouwing

 • Verbouwing Bibliotheek Ootmarsum

Dit wordt de bieb!

Na meer dan 50 jaar hebben we de plek verlaten waar bewoners van Ootmarsum generaties lang hun boeken hebben geleend en gelezen. Op een nieuwe plek, in een straks prachtig gebouw, midden in de wijk en dichtbij de school. Een nieuwe bieb in 'n Emter aan de Profietstraat. Een bieb die straks klaar is voor de toekomst.

Maar eerst zijn we tijdelijk met onze boeken (of eigenlijk, een deel ervan) verhuisd. Het eerste half jaar hebben we mogen doorbrengen in de pop-up store in Het Johannink. Inmiddels zijn we vanaf afgelopen juli doorverhuisd naar een klaslokaal in het schoolgebouw van De Meander.

Meer over informatie over de nieuwe bieb

Wat valt er straks te beleven in de bieb?

 • Huiskamer

  Zoek je een fijne plek om te verblijven? Een plek om huiswerk te maken of rustig een boek te lezen? Of heb je gewoon zin in een lekkere kop koffie en goed gezelschap? 'n Emter heeft het straks allemaal! Een thuis weg van huis.

 • BasisLab

  Een wat? Een BasisLab! Dit vormt de maakplaats van de bieb. Hier vind je bijvoorbeeld een 3D-printer, borduurmachine, lasersnijder, plotter en een vacuĆ¼mvormmachine. Aan jou de kans om alles te ontdekken.

 • Vergader- en lesruimtes

  In 'n Emter is er genoeg ruimte. Ook voor lessen of vergaderingen! Zoek je een fijne omgeving voor een zakelijke vergadering of muziekles? Wij hebben het allemaal.

 • Werk- en studieplekken

  Werken en studeren vanuit de bieb. Ook dat kan! Maak gebruik van onze gratis WiFi, computers - met officepakket - of neem je eigen laptop mee.

 • Genoeg boeken

  Wat is een bieb zonder boeken? In 'n Emter vind je er genoeg. Van papier, maar ook E-books en luisterboeken.

 • Activiteiten

  Voor vragen over de digitale overheid, computers of cursussen staan we voor je klaar. Maar we organiseren ook andere leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er muziek op schoot voor de allerkleinsten, maar zijn er ook interessante lezingen.

 • Kinderhoek

  Tuurlijk. Ook aan de kinderen is gedacht! In een knusse hoek met voldoende spel- en leeselementen vermaken de kleintjes zich prima. Lees je kind(eren) voor in de voorleesstoel en zoek samen nieuwe boekjes uit.

Laatste ontwikkelingen

 • Uitnodiging Opening van de nieuwe Bibliotheek Emter!

  Op vrijdag 24 mei wordt Emter om 11:30 uur officieel geopend door wethouder Benno Brand. Daarna is er tot 20:00 uur een feestelijk open huis. We heten...

  2 mei 2024

 • Groot Dictee in Ootmarsum

  Doe mee aan het Groot Dictee van Ootmarsum! Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe bibliotheek in Ootmarsum Emter wordt het Groot Dictee van Ootmarsum...

  1 mei 2024

 • Voortgang nieuwbouw Emter Ootmarsum

  Er wordt nog hard gewerkt aan de nieuwbouw in Ootmarsum. Maar ondertussen is het wel duidelijk dat we op vrijdag 24 mei de Bibliotheek feestelijk zullen...

  4 maart 2024

 • Kijkje binnen in de nieuwe bieb

  Er wordt nog volop gebouwd en gewerkt aan de nieuwe Bibliotheek in Ootmarsum. Maar we geven je vast een graag een kijkje aan de binnenkant. Deze afbeeldingen...

  11 december 2023

Lees meer verbouwingsnieuws